(inspirováno Tatranskou šarloutkou ze stránky Laskominy od Maryny)
250 g hrubé mouky
125 g másla
80 g moučkového cukru
1 žloutek
50 g kysané smetany
rovná lžička prášku do pečiva
1,5 kg jablek
60 g třtinového cukru
2 lžíce skořice
5 lžic strouhanky
Mouku prosejeme s cukrem a práškem do pečiva.
Vmícháme sůl, přidáme máslo, žloutek, smetanu a vypracujeme těsto.
Rozdělíme na poloviny a jednu dáme do mrazáku.
Druhou půlku rozmačkáme po celém dnu plechu, propícháme vidličkou a dáme vychladit.
Během chlazení si oloupeme jablka a nakrájíme na tenké plátky.
Smícháme s cukrem a skořicí.
Strouhanku opražíme na sucho na pánvi.
Vychlazené těsto na 10 minut předpečeme.
Pak na něj nasypeme strouhanku, navršíme jablka a přimáčkneme.
Na jablka nahrubo nastrouháme zbytek těsta.
Pečeme asi 50 minut horkým vzduchem.
Žádné komentáře:
Okomentovat