Následující recept je rychlovka. Navíc lahodná. A přitom stačí jen pár ingrediencí. Mojí inspirací byla Klárka v kuchyni a jsem ji za tento recept moc vděčná :)
Uvaříme jasmínovou rýži nebo si připravíme zbytek již uvařené :)
Na pánvi zahřejeme 1 lžíci oleje a prudce osmažíme volské oko, které jemně osolíme.
Volské oko vytáhneme a dáme bokem.
Jarní cibulku nakrájíme na cca 5 cm špalíčky a další půl minutu smažíme.
Přilijeme lžíci sladké sojové omáčky, 2 lžíce vody a čtvrt lžičky cukru.
Smažíme, dokud se část tekutiny nevypaří.
Teplou hotovou rýži dáme do misky, na ni dáme cibulku a volské oko.
Dobrou chuť. A při pojídání mrkněte na instagramové stránky Klárky :)
Kristina
Zajímavý recept, určitě vyzkouším. :)
OdpovědětVymazat