Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Low carb makovec s borůvkami a kokosovým krémem



Na low carb stravování se těžko zvyká. Obzvláště tehdy, pokud je člověk zvyklý mlsat a navykl si na to, jak má sladká chuť "vypadat". Pokud při low carb pečení člověk nepoužívá náhradní sladidla, je pak sázka do loterie, zda mu low-carb buchty a koláče budou vůbec chutnat. Já osobně byla z tohoto nadšená. Inspirace je na netu hodně, já jsem dala dohromady makovec podle toho, co chutná mně a jak jsem chtěla, aby makovec dopadl.


Budete potřebovat:

100 g mletých ořechů
2 vrchovaté lžíce mletého máku
1 rozmixovaný banán
2 žloutky
sníh ze dvou bílků
(špetka soli nebo prášku do pečiva)

na krém

sklenice kokosového krému
1/2 kostky čerstvého sýru (např. malá balená Lučina)
borůvky

Jak na to? 

Ořechy, mák, banán, (prášek do pečiva) a žloutky dejte do misky. Vyšlehejte z bílků sníh a vmíchejte do zbytku. Dejte péct na 180 °C. Pekla jsem v malé míse na pečení, cca 20*20 cm.

Borůvky rozmixujte (mohou být mražené, které necháme povolit), a vmícháme do kokosového krému. Nekupujte kokosové mléko, bývá řidší (nebo použijte ztuhlou vrstvu, která se po vychlazení odděluje od mléka). Krém můžete a nemusíte smíchat s čerstvým sýrem a následně s borůvkami. 

Hotový a vychladlý makovec polijeme krémem a necháme několik hodin vychladit. 

Dobrou chuť :)




1 komentář: