Opravdu moc jsem chtěla přijít na chuť růžičkové kapustě a nehodlala jsem to vzdát. Hledala jsem různé recepty a možnosti, jak je nakombinovat a tohle je jeden z nich. Kdo miluje low-carb stravování, přijde si na své =) Já jsem tuhle kombinaci rozhodně nedělala naposledy a jelikož se moc povedla, sdílím s vámi můj postup!
Budete potřebovat:
250-300 g růžičkové kapusty
5 plátků slaniny
1/2 cibule
50 g strouhaného sýra
olej, sůl, pepř
Jak na to?
Růžičkovou kapustu umyjte ve studené vodě a dejte do vařící mírně osolené vody vařit po dobu 8 minut. Poté slijte vodu, kapustičky zchlaďte studenou vodou, odkrojte konce, kapustičky překrojte napůl a nechte okapat. Dejte na plech vystlaným pečícím papírem, zalijte 1-2 lžícemi oleje, osolte a posypte mletým pepřem z mlýnku. Dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C po dobu 15 minut. Pět minut před koncem posypte kapustičky strouhaným sýrem a dokončete.
Mezitím si připravte pánev a opečte na malé kousky nakrájenou slaninu a na proužky nakrájenou cibuli. Hotové kapustičky dejte na talíř a přendejte na ně obsah pánve.
Dobrou chuť =)
Kristina
Zajímavá kombinace a moc ráda zkusím, kapustičky mám moc ráda. :)
OdpovědětVymazat