Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Low-carb příloha (k masu či rybě)


Dnešní recept je pro ty, kteří se stravují nízkosacharidově nebo si low-carb den občas zařadí. Jde o přílohu k masu či rybě a dokonale nahradí brambory, rýži nebo těstoviny. Kromě nízkého množství sacharidů má příloha také malé množství kalorií, takže si jí můžete dát na talíř pořádnej kopec.

Budete potřebovat:

200 g mraženého květáku
hrst mraženého hrášek
lžíci másla/oleje
1 malou nastrouhanou mrkev 
1/2 cibule nadrobno
1 stroužek česneku
1 vejce
sůl, pepř

Jak na to?

Nejdříve si vše připravíme. Květák i hrášek vytáhneme asi čtvrt hodiny před přípravou z mrazáku. Nakrájíme si cibuli, připravíme česnek a nastrouháme mrkev. Povolený květák rozmixujeme nadrobno nebo (jako já) nožem na prkýnku nakrájíme na drobné kousky. 

Na pánev dáme lžíci tuku, vhodíme cibuli, mrkev, květák, hrášek i česnek a smažíme. Zhruba po 8 minutách přidáme vejce, které do zeleniny zamícháme. Osolíme a opepříme a ještě asi dvě minuty smažíme. Ihned podáváme ještě teplé. Rozhodně si můžete dát i tak samostatně :)

Přeji dobrou chuť!

Kristina




2 komentáře:

  1. Skvělý a zdravý tip, rozhodně vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já květák nemám ráda, ale rozhodně je to pestré jídlo :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat