Celozrnný "Ginger Bread" s čokoládou

Chlebíček je už během pečení krásně voňavý, finální vychladlé dílo je měkoučké jak peřinka, nadýchané, jemné, sladké tak akorát, s jemnou chutí zázvoru a kousky kvalitní hořké čokolády jsou už jen pomyslnou tečkou a naprosto skvěle chuť chlebíčku doplňuje a troufla bych si říct, že mu propůjčuje jakýsi honosnější ráz.

Budete potřebovat:

Suché ingredience

1/2 šálku celozrnné mouky
1 šálek ovesné mouky
1 rovná lžička skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
špetka soli
2 rovné lžičky prášku do pečiva

Mokré ingredience

1 lžíce oleje
1 vejce
1/4 šálku kvalitního medu
1/2 šálku mandlového mléka
1 šálek nastrouhané cukety
30 g na malé kousky nakrájené kvalitní čokolády
(se sacharidy pod 35g na 100g čokolády)

Postup:


Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Všechny suché ingredience vsypte do mísy a smíchejte.
Nyní přidejte všechny mokré ingredience, z cukety vymačkejte přebytečnou vodu.
Nasekejte na kousky hořkou čokoládu a přidejte. Vše pečlivě smíchejte.
Vymažte nádobu na biskupský chlebíček, vysypte moukou a dejte do trouby.
Pečeme 40 minut. Nechte vychladnout a vyklopte.

Žádné komentáře:

Okomentovat