Největší delikatesa na světě :) Fakt jo. Samé zdravé věci a přesto to lehce čpí nezdravostí :) Ale věřte, že tahle kombinace je chutná, zdravá a nepřekonatelná.
Základem každého hambáče je houska. Říkala jsem si, čím ji nahradit a napadla mne klasická ovesná placička, kterou jsem objevila ještě v devadesátých letech a od té doby aplikovala pro její chuť do svého jídelníčku. Tehdy jsem ani netušila, jak moc jsou zdravé ovesné vločky a vajíčko bylo tehdy ještě velkým strašákem. Doba se naštěstí pohnula a s ní i nové poznatky, takže dejte si, stejně jako já, třeba na místo obědu zcela bez výčitek.
Na dvě porce (u mne na jednu) budete potřebovat:
Na placičku:
20 g ovesných vloček
1 vejce
sůl
Na zbytek "hambáče":
salát (např.ledový, římský, špenát, cokoli máte rádi)
dva menší plátky masa (100 g oba dohromady)
sůl, sladkou mletou papriku
kajenský pepř, kurkumu
červenou cibuli
1 lžičku medu
1 lžičku hořčice
olej
Postup:
Nejprve dejte vločky do studené!!! vody. Po 3 minutách slijte a vločky smíchejte s vajíčkem.
Vznikne těstíčko, které osolíme a na trošce oleje po obou stranách osmažíme. Vystačí na dvě placičky.
Plátky masa naklepeme, z jedné strany osolíme a zasypeme zbylým kořením. Na oleji nejdříve pečeme stranou okořeněnou směrem dolů, přikryjeme poklicí. Po asi pěti minutkách otočíme, aby se ve výpeku opekla i nekořeněná strana a opět přikryjeme. Opět 5 minutek a vytáhneme.
Na ovesnou placičku dáme list salátu, plátek masa, plátky červené cibule a zakapeme hořčicí s medem, které jsme si v mističce předem smíchali. Nebojte se červené cibule. Je v tom skvělá, slaďoučká. Já cibuli nesnáším, ale červená je opravdu velmi chutná.
To je vše. Dejte vědět, jak vám chutnalo :)
K.
Kristinko, prave jsem dojedla - naprosta delikatesa!! ;-) zdrave, rychle a chutne..co vic si prat..diky za tip :-) jen teda jsem nemela cervenou cibuli, takze jsem pouzila obycejnou - takze priste to bude jeste o level lepsi ;-) (dalsi z veci od tebe, ktera nezklamala) ps: tvuj blog je uzasny, sleduju te cxa 3 roky..at se dari :-) petra
OdpovědětVymazatDěkuji moc, Peti :) A jsem ráda, že chutnalo :)
VymazatAhoj, právě jsme doobědvali a bylo to moc dobré! Určitě jsem to nevařila naposledy.
OdpovědětVymazat