Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Medový 'hambáč' s ovesnou plackou


Největší delikatesa na světě :) Fakt jo. Samé zdravé věci a přesto to lehce čpí nezdravostí :) Ale věřte, že tahle kombinace je chutná, zdravá a nepřekonatelná.

Základem každého hambáče je houska. Říkala jsem si, čím ji nahradit a napadla mne klasická ovesná placička, kterou jsem objevila ještě v devadesátých letech a od té doby aplikovala pro její chuť do svého jídelníčku. Tehdy jsem ani netušila, jak moc jsou zdravé ovesné vločky a vajíčko bylo tehdy ještě velkým strašákem. Doba se naštěstí pohnula a s ní i nové poznatky, takže dejte si, stejně jako já, třeba na místo obědu zcela bez výčitek.


Na dvě porce (u mne na jednu) budete potřebovat:

Na placičku:
20 g ovesných vloček
1 vejce
sůl

Na zbytek "hambáče":
salát (např.ledový, římský, špenát, cokoli máte rádi)
dva menší plátky masa (100 g oba dohromady)
sůl, sladkou mletou papriku
kajenský pepř, kurkumu
červenou cibuli
1 lžičku medu
1 lžičku hořčice
olej

Postup:
Nejprve dejte vločky do studené!!! vody. Po 3 minutách slijte a vločky smíchejte s vajíčkem.
Vznikne těstíčko, které osolíme a na trošce oleje po obou stranách osmažíme. Vystačí na dvě placičky.

Plátky masa naklepeme, z jedné strany osolíme a zasypeme zbylým kořením. Na oleji nejdříve pečeme stranou okořeněnou směrem dolů, přikryjeme poklicí. Po asi pěti minutkách otočíme, aby se ve výpeku opekla i nekořeněná strana a opět přikryjeme. Opět 5 minutek a vytáhneme.

Na ovesnou placičku dáme list salátu, plátek masa, plátky červené cibule a zakapeme hořčicí s medem, které jsme si v mističce předem smíchali. Nebojte se červené cibule. Je v tom skvělá, slaďoučká. Já cibuli nesnáším, ale červená je opravdu velmi chutná.

To je vše. Dejte vědět, jak vám chutnalo :)

K.



3 komentáře:

  1. Kristinko, prave jsem dojedla - naprosta delikatesa!! ;-) zdrave, rychle a chutne..co vic si prat..diky za tip :-) jen teda jsem nemela cervenou cibuli, takze jsem pouzila obycejnou - takze priste to bude jeste o level lepsi ;-) (dalsi z veci od tebe, ktera nezklamala) ps: tvuj blog je uzasny, sleduju te cxa 3 roky..at se dari :-) petra

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, právě jsme doobědvali a bylo to moc dobré! Určitě jsem to nevařila naposledy.

    OdpovědětVymazat