Violetky nejsou originálním názvem receptu od Zuzky, ale naprosto přesně vystihují v našem jazyce, jaké tyto chutné krásky jsou. Jemné, hedvábné, fialkové a ohromně delikatesní. Můj povodní plán bylo nechat si pár kousků aspoň na další dny, ale to nebylo možné vydržet. Zbaštila jsem celou porci za celý den. Prakticky jsem je snídala, obědvala, svačila i večeřela ツ
Původní ingredience od Zuzky jsem moc neměnila, dá se říct, že se dá tento recept udělat od oka a není nutné přesně dodržovat množství. Sepsala jsem, jak jsem si je připravila já a dám pár tipů, jak je možné třeba něco změnit nebo co udělala v receptu Zuzka.
Nejdříve si připravíme směs, něco jako džem, do této směsi.
"Ovocná směs"
1/2 šálku drobného ovoce
1 lžička kokosového cukru
1 vrchovatá lžíce kokosového krému
Vše smíchejte do hladkého krému.
"Těsto"
Ovocnou směs v misce smíchejte s těmito ingrediencemi.1 šálek mandlové mouky
1 velkou lžíci kokosového oleje
špetku soli
1 lžíci kokosového cukru
Vše opět dohladka metličkou vyšlehejte, vezměte si malý plecháče, a těsto, ta fialková směs, která vznikla, lžící rozprostřete po dně vaší nádoby.
"Kakaová poleva"
Lžící utřeme povrch těsta dohladka a pak na něj dáme krém z těchto surovin.
2 velké lžíce kokosového krému (Zuzka použila kokosové máslo)
1 rovnou lžíci oleje
2 rovné lžíce kakaa
1 lžička kokosového cukru
Pořádně utřete a dejte na celý povrch violetky. Dejte na 20-30 minut do mrazáku a pak uchovávejte v lednici. Není potřeba ničím vystýlat, já jsem snadno nakrájela a také vidličkou pěkně ze stran dostala violetky z nádoby ven.
Nechte si chutnat, moc doporučuji. Zuzka mne ještě žádným pokrmem nezklamala 💗
Kristina
To je takové foodporn, že to snad budu muset i vyzkoušet... Kecám, určitě to vyzkouším! ♥
OdpovědětVymazatVypadá to hodně luxusně, ale nechápu jak ti jde, či šlo vydržet cca 100g sacharidů na den.. Ja vždycky toho sežeru:)))
OdpovědětVymazatVčera jsem poprvé vyzkoušela a je to suprové. Díky :)
OdpovědětVymazatKdyž budu držet pár dní v lednici, nerozpadne se? Chci vyzkoušet, mám doma ingredience.
OdpovědětVymazatMarti, těžko říct, já už dělala Violetky několikrát, často mi to drželo pohromadě pouze uchováním v lednici, ale třeba teď tu poslední dávku musím mít v mrazáku... asi víc ovoce jsem použila nebo nevím :) jinak dle receptu by to mělo držet pohromadě, alespon mně to drželo hezky :)
Vymazat