Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Hraběnčiny řezy



Přiznávám naprosto dobrovolně, že si některá jídla nedokážu představit v nějakých lepších verzích, než jsou ty klasické, které máme obšlehnuté od našich babiček. Hraběnčiny řezy jsou jedním z těch receptů, které prostě nikdy nijak upravovat nebudu, jelikož se nechci připravit o tak skvělý moučník, jakým tyto řezy jsou.  Pokud máte s kým se rozdělit, abyste plech řezů nesnědli sami, směle se pusťte do pečení =)

Budete potřebovat:

1 máslo
4 vejce
100 g moučkového cukru
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
400 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
6 jablek
ořechy

Jak na to:

Změklé máslo, moučkový cukr a žloutky utřeme do pěny.  Přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Zpracujeme tuhé těsto. 1/3 těsta schováme do lednice. 2/3 těsta vyválíme a mokrýma rukama rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto posypeme nakrájenými ořechy. Na struhadle nahrubo nastrouháme jablka (bez slupky) a poklademe na ořechy. Zasypeme vanilkovým cukrem.
Z bílků za současného přidávání krupicového cukru ušleháme sníh. Ten pak rozetřeme na jablka. Nakonec řezy posypeme nahrubo nastrouhaným těstem, který jsme měli v lednici. Pečeme při 170 °C.

Dobrou chuť.

Kristina


Žádné komentáře:

Okomentovat