Samosa Stir-fry


Tak tento recept pochází údajně z Indie, ale já bych jej klidně dokázala označit jako nějaký staročeský recept, protože pečené neloupané brambory s cibulkou jsou zkrátka typicky českou záležitostí. Nicméně, tak, jak mi tento recept padl pod ruku svým názvem, tak jej ponechávám. Přestože jde o naprosto primitivní záležitost, je to takový žrádlo, že bych jej pasovala na nějaký top jídlo někde na trzích, když je nějaká akce ve městě, chladno a vy do sebe házíte teplé brambory. Prostě lahůdka.

Budete potřebovat:

500 g baby brambor
1 cibuli
1 šálek mraženého hrášku
sůl, olej (lžíce)

Jak na to:

Brambory i se slupkou umyjeme a zhruba 15 minut vaříme v osolené vodě.
Olej a cibuli smícháme a dáme stranou.
Jakmile se brambory uvaří, scedíme je a propláchneme.
Do pánve vložíme olejovou směs plus brambory a smažíme.
Stáhneme teplotu, vsypeme povolený hrášek a smícháme.
Smažíme dalších zhruba 5-7 minut a často chodíme zeleninu promíchat.
Podáváme teplé.

Dobrou chuť :-)


2 komentáře:

  1. Tak mě hlavně zaujal název, ten je unikátní :D

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  2. Tak dnes jsem recept vyzkoušela jako novoroční oběd a bylo to supeeeer :-) !!!
    Děkuji za tip Kristi.

    OdpovědětVymazat