Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Kanelbullar | Skořicoví šneci


Z následující várky uděláte zhruba 18-20 kousků. Na pečení používám mouku na kynutá těsta.
Z ní vám bude těsto kynout téměř pod rukama :) 

Budete potřebovat:

75 g másla
40 g cukru
špetka soli
250 ml mléka
1/2 kostky droždí
450 g hladké mouky

Na náplň

75 g másla
40 g hnědého cukru
1,5 lžíce mleté skořice
1 lžička vanilkového cukru

Na potření

1 vejce
hnědý cukr

Jak na to?

Do rozpuštěného másla a vlažného mléka dáme droždí, sůl, cukr a zamícháme. Postupně přimícháme i mouku a zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě 60 minut vykynout. V malém hrnci rozpustíme máslo na náplň, přidáme cukry a skořici, smícháme a pak dáme směs vychladnout do lednice. Těsto rozválíme na obdélník a celou plochu potřeme skořicovou směsí. Zamotáme jako roládu a ostrým nožem krájíme šneky asi 1,5 cm silné. Šneky dáme na plech vystlaný pečícím papírem a necháme ještě chvilinku nakynout. Dávám plech na tu chvíli na rozehřátou plotnu od trouby, která se mezitím předehříva. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem a zasypeme hnědým cukrem. Pečeme zhruba 10-12 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat