Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Grande Salade

 

Není salát jako salát. Tenhle patří mezi ty top. Ale je to na úkor času, který mu musíte při přípravě věnovat =) Každopádně je pak dokonalý výsledek zaručen a můžete jej mít na dva dny =)

Budete potřebovat:

hořčičná omáčka

4 lžíce oleje
1 lžíce (dijonské) hořčice
1-2 lžíce octa
2 lžičky cukru
petrželka
sůl, pepř

na salát

olej
bagetka
sůl, pepř
provensálské koření
2 vejce
3 plátky slaniny
500 g baby brambory
3 hrsti nakrájeného salátu
3 ředkvičky
1/2 červené cibule
1/2 červeného jablka
tvrdý sýr na strouhání

Jak na to?

1 • Do uzavíratelné sklenice dejte ingredience na zálivku, uzavřete a protřepejte.
2 • Brambory uvaříme v mírně osolené vodě i ve slupce, poté dáme vychladit. Zalijeme
lžící oleje, osolíme  a dáme péct do trouby, dokud nezačne povrch zlátnout.
3 • Uvaříme vejce natvrdo. Slijeme, zprudka zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
4 • Bagetu nakrájíme na malé kousky, v misce smícháme se lžící oleje, osolíme, opepříme
a zasypeme provensálským kořením. Promícháme a dáme do trouby péct na 8-10 minut
rozprostřené na plechu s pečícím papírem. 
5 • Do mísy nakrájíme salát, ředkvičky, nadrobno nasekanou červenou cibuli a nahrubo
nastrouhané jablko. Zalijeme polovinou zálivky a zamícháme. Přidáme vejce, krutonky,
osmaženou slaninu nakrájenou na kousky, brambory a lžící pocákáme zbytkem zálivky. 
6 • Posypeme požadovaným množstvím nastrouhaného tvrdého sýru. Čím tvrdší, tím lépe!

Nechte si chutnat =)

Kristina

Žádné komentáře:

Okomentovat