Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Velká bábovka


Recept této bábovky jsem prvně vyzkoušela už v roce 1999. Tak dlouho mám totiž kuchařku, ve které je postup na ní rozepsán. Kuchařku jsem tehdy dostala dárkem, jelikož jsem byla čerstvě v Praze a maminka nechtěla, abych umřela hlady. V kuchařce je na 2000 receptů, které jsem skutečně vyzkoušela a které od té doby do jídelníčku zařazuji. No a recept na tuto velkou bábovku vám sem nyní předávám. 

Pro mne bylo pečení a příprava velkou nostalgií. Kdysi jsem totiž neměla přístup k internetu a jediná možnost jak uvařit nebo něco upéct byla, najít si recept v časopise, koupit kuchařku nebo si jej přepsat od někoho jiného. Tahle verze bábovky byla na dlouhou dobu taky jediná, kterou jsem pekla. Až během let jsem nacházela a zkoušela i jiné verze - některé stály vyloženě za prd, některé jsem si oblíbila (např. mechovou, či tvarohovou). Tato je však typická, rodinná a velká. I z klasické velké formy na bábovku se vám možná bude drásat ven =)

Budete potřebovat:

360 g pískového cukru
360 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 balení vanilkového pudinku
6 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
10 lžic oleje
12 lžic horké vody
2 lžíce kakaa
máslo a mouka na vymazaní

Jak na to?

Formu na bábovku si vymažeme řádně máslem a vysypeme moukou. Troubu nahřejeme na 180°C.
V míse vyšleháme žloutky s cukrem. Přidáváme postupně olej a polovinu vody a šleháme.
Přisypeme prosetou mouku, vanilkový pudink, prášek do pečiva a hněteme v těsto.
Během toho přimícháme zbytek vody. Ušleháme z bílků sníh a na třikrát do těsta opatrně vmícháme.
Třetinu těsta obarvíme kakaem. Do formy postupně dáme vrstvu světlého těsta, tmavého těsta,
opět světlého těsta a dlouhým koncem vařečky těsto velmi jemně promícháme, abychom vytvořili
mramorování. Dáme péct na asi 40 minut. Po upečení bábovku vytáhneme z trouby a ještě chvíli
necháme ve formě. Pak vyklopíme a pocukrujeme. Podáváme nejlépe k čaji =)

Žádné komentáře:

Okomentovat