Resort pod Pradědem Kopřivná | Kartingová trať

Chtěla jsem vzít Elišku původně jen na pískové a dřevěné sochy, které jsou každoročně k vidění na kopcích sjezdovky, nakonec jsem zvolila něco daleko víc vzrušujícího atím byla jízda na buginách lesní cestou. Nevím, co je na tom pravdy, má jít o jedinou kartingovou trať lesem v České republice, každopádně to byla obrovská zábava i když místy riskantní, jelikož se trasy na třech místech křížily s tratí pro bajkery. Obešlo se to ale naprosto bez incidentu, trať je perfektně značena a na každých pár metrech je nějaká cedule, která radí, co dělat, co nedělat, kam koukat, na co si dát pozor apod. Bylo to úžasné a odnesly jsme si s Eliškou skvělý zážitek. Pro mne osobně bylo asi nejnáročnější vyjet nahoru lanovkou, měla jsem strašnej strach :D Ale to jsem, samozřejmě, nesměla dát najevo. Prdelka moje si to ohromně užívala, zkusily jsme si nejdříve jednu jízdu (cca 2 km) a pak jsme si šly koupit další tři. Naprosto chápu, že je to návyková zábava, i když krapet finančně náročná.

Na jednu buginu se hradí záloha 500 Kč.
Jedna jízda 250 Kč nebo při koupi tří jízd cena 550 Kč.

My jsme si vzali buginu pro dva, já řídila a brzdila, Eliška se držela svých řídítek a vezla se :) Za mne osobně není vhodné samostatně pro mladší 15 let vzhledem k nástrahám v podobě prudkých kopců, zrychlení, nevyrovnaného brždění a křížení tratí. Ale co jsem se koukala, vypadalo to, že trať není nijak věkově omezena. 

Pokud můžete a máte to blízko, zajeďte si.
Já bych na trať chtěla vzít i muže a syna :)

Kristina










Po skončení jsme jeli pro kluky na fotbal (jak jinak). Za kopcem už to burácelo a já na ně kříčela, ať se okamžitě seberou, že jedeme ... prý ještě 5 minut, že to stihnem :D Nestihli jsme :D 


Chvíli před bouřkou se Eliška ještě cachtala ve vodě :D Není nad sprchu na fotbalovém hříšti :D





1 komentář: