Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Tvarohový koláč


Všichni milujeme sladké a u nás tedy vede tvarohový koláč v jakékoli podobě. Já jsem se nechala inspirovat receptem z časopisu Food, malinko si jej upravila a musím říct, že byl naprosto, ale naprosto skvělý. Doporučuji jej upéct někdy pozdě odpoledne a nechat do rána netknutý. Těsto  nasákne vláhu z tvarohu, celý koláč se proleží a je vskutku fantastický. Perfektní i třetí den po upečení. Místo medu a třtinového cukru můžete samozřejmě použít vaše oblíbené sladidlo. 

A ano, i když miluji své low-carb high-fat stravování, jsou věci, na které se po čase vždy těším a kterým neodolám. A kterým taky odolávat nechci :-) Nechte si chutnat i vy!

Budete potřebovat: 

Na těsto:

350 g bio hladké mouky
80 g tmavého třtinového cukru
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
250 g másla
2 lžíce holandského kakaa

Na náplň:

3 vejce
2 lžíce medu
500 g nízkotučného tvarohu ve vaničce
1 sáček vanilkového cukru

Jak na to:

1. Ze surovin (kromě kakaa) vypracujte těsto.
2. Do dvou třetin zapracujte kakao a obě části dejte na 10 minut do lednice.
3. Formu vystelte pečícím papírem.
4. Připravte si náplň. Z bílků ušlehejte sníh a z ostatních surovin vyšlehejte krém.
5. Sníh opatrně do krému zapracujte. 
6. Formu vystelte (i po stěnách) kakaovým těstem. Pomozte si rukama a prsty. 
7. Náplň nalijte do formy a po povrchu nastrouhejte světlé těsto,
8. Pečte na 160 °C zhruba 40 minut.

Dobrou chuť. 



Žádné komentáře:

Okomentovat