MEMORIES | Červen 2023


Jako pro mnohé byl červen pro nás přípravami na konec školního roku. Nakoupili jsme paním učitelkám dárečky a také trenérce do tancování, kam chodí Eliška. Kdesi na sociálních sítích jsem četla, že by se neměly dárky kupovat, že se pak děti z chudších rodin cítí špatně, že nemohly dát paní učitelce taký dárek a přišly jen s kytičkou. Chvíli jsem nad tím přemýšlela, zda se tak opravdu cítí děti nebo se jen tak blbě cítí rodiče... Ačkoli nevím, proč by tomu tak mělo být, asi zase nějaká dalšé nemoc moderní společnosti, ale já mám na to tedy taky svůj pohled. Možná dokonce víc. 

1. Paní učitelka si tu hromadu kytek, ketré dostane, stejně všechny neodveze domů. Co by tam s nimi taky dělala? Myslíte, že má doma třeba dvacet váz? Dělá se to tak, že ti třídní učitelé prostě nějaké kytičky darují kolegům, kteří třídními nejsou a přesto musí být ten poslední den ve škole. Je to milé a vycházím z vlastní zkušenosti, že se to tak dělalo, když jsem učila.

2. Taková kytička je ve finále dražší než dárek od srdce. Nebo se mýlím? Já zrovna letos nad tím dost přemýšlela, zda neuděláme tento rok výjimku a nedáme kytičku. A hodně rychle jsem si byla jistá, že nikoli. Kytička tak dlouho nevydrží a opravdu je dražší než vhdoně zvolený dárek nebo i více menších do dárkové taštičky.

3. Je jistější, že si dárek paní učitelka nechá pro sebe a nikomu nedá :-) Zkrátka žiju v přesvědčení, že dárky se prostě (ať už je jakýkoli) prostě nedávají... Byl to dárek! :-)

4. Každej se může rozhodnout sám podle toho, co cítí. A ne podle toho, co si myslí ostatní. Jsme společnost s rozdílnými DNA a tím pádem i názory, přesvědčením, kde nic není to stopro správné.... V pořádku je vše, co jde od srdce a z vlastních možností! Nemusíte "opisovat" od druhých. Je to jedno! Já si jako bývalá učitelka taky nepomatuji, od koho jsem dostala dárek, od koho kytku, případně jaký nebo jakou :) Jde o gesto :) 

Hezké prázdniny!

Kristina

























Odkazy:


Playlist:
Dive Into the Night | Ferris Wheels
Bye Bye Baby | Dagny
Into Deep | Jennie Abrahamson
Amplifier | Venus
Call On Me | SJ, Meg & Dia


Viděla jsem:

Seriály

Falešný profil - 10 epizod (2023) 
Hra na oliheň - Série 1 (2017) 9 dílů (S01) 
Koruna - Margaretologie (2019) (epizoda) (S03E02) 
Koruna - Olding (2019) (epizoda) (S03E01) 
Gilmorova děvčata - Lovci jelenů (2000) (epizoda) (S01E04) 

Dokumenty

Nejdrsnější věznice světa - Papua-Nová Guinea: Věznice pro útěkáře (2018) 
Nejdrsnější věznice světa - Kolumbie: Vězení narkobaronů (2018) (epizoda) 
Nejdrsnější věznice světa - Grónsko: Ledové vězení (2021) (epizoda) 
Nejdrsnější věznice světa - Moldavsko: Vězení pro odsouzené na doživotí (2022) 

Filmy

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) 
Hádkovi (2022) 
Příběh kmotra (2013) 
Vyproštění 2 (2023) 
Děti Nagana (2023) 
Rychle a zběsile 9 (2021) 
Red Notice (2021) 
Vyproštění (2020)

1 komentář: