Smetanové noky s klobáskou



Pojďme se dnes podívat do talíře k nám domů. Zkoušela jsem nový recept, ale zcela jednoduchý a ocení jej nejen muž. Tenhle vydatný a sytý pokrm je dokonalá bašta. Budete potřebovat naprosto jednoduché a dostupné potraviny a výsledek je unikátní. Uvedené množství nám vystačilo na 2 pořádné porce. Samozřejmě můžete přidat více noků nebo klobásky, je to čistě na vás a u tohoto receptu nepochybíte.

Budete potřebovat:

100-150 g klobásky (záleží na velikosti)
500 g bramborových noků (1 balení)
400 g konzerva krájených rajčat
2 stroužky česneku
1/4 cibule
1 kelímek smetany ke šlehání
30-50 g strouhaného sýru (dávala jsem klasickou tučnou Goudu)
olej
sůl, pepř (volitelné na ochucení)

Jak na to?

Do hlubší pánve dejte olej, osmažte na něm cibulku nakrájenou na drobné kousky a na půl měsíčky nakrájenou klobásku. Po zhruba 5-7 minutách přidejte prolisovaný česnek a asi minutku dál smažte. Vlijte rajčata, smetanu a noky. Jakmile začne směs bublat, stáhněte plamen na minimum a přikryjte pokličkou, bude to po všech stranách prskat :) Po zhruba pěti minutách noky pořádně promíchejte a přisypte k nim nastrouhaný sýr.  Můžete ochutit solí a pepřem, záleží na vás.

Dobrou chuť.

Kristina




Inspirováno časopisem Apetit, číslo 10/20022

1 komentář:

  1. Vypadají sakra chutně, moc ráda recept někdy vyzkouším. Noky miluju na všechny způsoby. :)

    OdpovědětVymazat