Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Smetanové noky s klobáskou



Pojďme se dnes podívat do talíře k nám domů. Zkoušela jsem nový recept, ale zcela jednoduchý a ocení jej nejen muž. Tenhle vydatný a sytý pokrm je dokonalá bašta. Budete potřebovat naprosto jednoduché a dostupné potraviny a výsledek je unikátní. Uvedené množství nám vystačilo na 2 pořádné porce. Samozřejmě můžete přidat více noků nebo klobásky, je to čistě na vás a u tohoto receptu nepochybíte.

Budete potřebovat:

100-150 g klobásky (záleží na velikosti)
500 g bramborových noků (1 balení)
400 g konzerva krájených rajčat
2 stroužky česneku
1/4 cibule
1 kelímek smetany ke šlehání
30-50 g strouhaného sýru (dávala jsem klasickou tučnou Goudu)
olej
sůl, pepř (volitelné na ochucení)

Jak na to?

Do hlubší pánve dejte olej, osmažte na něm cibulku nakrájenou na drobné kousky a na půl měsíčky nakrájenou klobásku. Po zhruba 5-7 minutách přidejte prolisovaný česnek a asi minutku dál smažte. Vlijte rajčata, smetanu a noky. Jakmile začne směs bublat, stáhněte plamen na minimum a přikryjte pokličkou, bude to po všech stranách prskat :) Po zhruba pěti minutách noky pořádně promíchejte a přisypte k nim nastrouhaný sýr.  Můžete ochutit solí a pepřem, záleží na vás.

Dobrou chuť.

Kristina




Inspirováno časopisem Apetit, číslo 10/20022

1 komentář:

  1. Vypadají sakra chutně, moc ráda recept někdy vyzkouším. Noky miluju na všechny způsoby. :)

    OdpovědětVymazat