Inside Out Method: Bob's Workout | BOB HARPER



ÚVOD

Bob Harper byl ve své době opravdovou ikonou, společně s Jillian Michaels vévodili celému online fitness světu, byl trenérem ve veleúspěšné televizní soutěži The Biggest Loser. V roce 2017 dostal infarkt během jednoho ze svých tréninků. Po zotavení ještě chvíli laškoval s návratem do fitness světa, nakonec se z něj stáhl, začal se věnovat umění a stal se patronem asociace Survivors Have Heart.

PROGRAM

Bob's Workout je cvičební program ze série Inside Out Method, obsahuje dva tréninky. Každý trvá necelých 30 minut. Momentálně se tento program nedá nikde zakoupit, ani stáhnout. Jedinou možností jsou nám dochovaná videa na YouTube od fanoušků.

V první řadě si řekneme jednu veledůležitou věc. Tohle není pro začátečníky, ani mírně pokročilé. Jelikož se jedná, jak sám Bob říká, opravdu o jeho rutinu, o cvičení, která sám podstupuje a která dělá, jde opravdu již o náročnější kousky. Já vám teď dvd program Bob's Workout přiblížím, jelikož jsem si jej pro vás odcvičila.

Obě části se dají cvičit odděleně nebo také naráz, tím dostanete hodinový trénink. Budete potřebovat různé náčiní, v každém tréninku jiné, o tom už ale více v popisu samostatných workoutů.

První workout
Bob první část svého tréninku svěřil ženě. Zde se ujímá činek a kettlebellů Stephanie. Budete potřebovat tyhle cvičební pomůcky...

  • podložku
  • troje činky, každé jinak těžké (lze kombinovat s kettlebelem)
  • schodek/box
  • vodu
Trénink se začíná kardiem, při kterém se zahřejeme. Pak přichází na řadu 3 různě těžké kettlebelly. Nedělejte si s tím hlavu, pokud máte i tři různě těžké činky, také postačí. Bob má pro Stephanii nachystaný také vysoký schodek, odhaduji výšku asi 30 cm. Můžete tedy použít cokoli podobného, nebo cviky prostě provádět na zemi, stejně jako jsem to udělala já. O nic nejde :-) Cvičení je z velké části silové, procvičuje se hlavně vrchní část těla, často se používají činky, ale také se trénuje kondička. Stephanie je na konci tréninku doslova odvařená. Kape z ní pot, jakoby na ni někdo mrskl kýbl vody :-) Ačkoli jsem workout zvládla celý od začátku do konce, některé cviky jsem "nechtěně" ošidila, jelikož jsem je buďto nestihla v takovém tempu jako Stephanie nebo jsem prostě nemohla. Je to opravdu náročné. A velmi intenzivní. Bob má navíc na konci tréninku nefalšovanou radost z toho, jak Steph "zničil". Ty mě taky, Bobe! Ty mě taky. 



Druhý workout
Druhou část svého tréninku svěřil Bob muži. Zde se ujímá činek a kettlebelů Zack. Pro tento workout budete potřebovat tyhle cvičební pomůcky...

  • schodek/box
  • dvoje činky různě těžké, volte z těch nejtěžších, které máte (lze kombinovat s kettlebelem)
  • vodu
  • švihadlo (nemusí být)
Trénink se začíná kardiem, při kterém se zahřejeme, Zack skáče přes švihadlo, které lze nahradit pouze jakýmsi "jako" skákáním. Pak přichází na řadu 3 série různých cviků. I tato druhá část cvičení je hodně posilová, převážně na nohy, ale taky na ramena a hrudník. Zack vcelku dlouho vydržel v tempu, ale poté, někdy v polovině, nebyl schopen fungovat bez odpočinku. V jednu chvíli jsem si dokonce myslela, že se tam složí nebo pozvrací nebo já nevím. Já tuto druhou část odcvičila vcelku snadněji než Zack. Když on odpočíval, já si dávala opakovací cviky navíc, jelikož jsem nechtěla vypadnout z tempa. Určitě se mi daleko obtížnější zdál první workout. Proč? Jednoduché. Zack celý svůj workout odcvičil s 25 librovými činkami, což je nějakých 11kg na jednu ruku a to už se v takovém tempu, v jakém se jelo, pocítí. Neměla jsem tak těžké činky a tím pádem se mi tento workout zdál jednodušší. V jednu chvíli mě to fakt mrzelo. Chtěla jsem být stejně tak vyplivnutá jako Zack. 
Nicméně si myslím, že to tomuto workoutu, této druhé části, trošku ubralo na atraktivnosti a na intenzitě. Zack ke konci už opravdu hodně odpočíval, nechápu, proč mu před natáčením prostě trénink a hlavně zátěž nepřizpůsobili. 



Závěrečné shrnutí:
Rozhodně se mi více líbil první workout, jelikož běžel opravdu bez přestání a Stephanie je pro mne prostě hrdinkou. Jak jsem již před chvíli podotkla, Zacka nemohli více před kamerou znemožnit. Vadilo mi, že jsem na něj musela čekat, to doslova, a hledala si sama výplň cviky, než se vydýchá. Beru to jako velkou chybu samotné produkce, to prostě nedomysleli. Vcelku se z třiceti minut jede intenzivě tak možná dvacet. Škoda. Každopádně všem pokročilejším vřele doporučuji. Pokud máte dost odvahy, pusťte se do toho právě se Stephanií. Se Zackem bych to spíše doporučovala chlapům, kteří si vezmou pořádnou nálož do rukou, aby se zničili, jako Zack. Protože zničit se s malou zátěží podobným způsobem prostě nelze. 

Ať se vám dobře cvičí!!

KRISTINA


původně: 8. října 2012

Žádné komentáře:

Okomentovat