Moje tělo: online koučink - den 29 (Nejlepší tepová frekvence pro cvičení? Cvičte srdcem, ne podle čísel!)

 

Moji milí. Dnešní den je posledním dnem, kterému věnujeme jedno z témat, které se často točí, na které se často ptáte a na které často odpovídám. Dnešní téma je pro vás možná zcela nové, ale jsem si jistá, že se s touto otázkou a nejistotou dříve či později setkáte. Jde o správnou tepovou frekvenci při cvičení.

Já už tohle téma hodně nakousla v knize, ale nedalo mi to a musela jsem se k tomu opět vrátit. Protože mne tahle věc strašně zlobí. Holky často namísto aby pořádně zabraly při cvičení, tak vlastně cvičení "šidí" právě proto, aby se udržely ve správné tepové frekvenci. Je to nesmysl.

Při hubnutí je hlavním a primárním účelem cvičení spalovat kalorie. Takže čím víc, tím líp. Toho dosáhnete právě tehdy, budete-li cvičit nadoraz. Vůbec se nemusíte bát, že byste spalovali při takovém cvičení hlavně cukr, ve výsledku - podíváte-li se na tabulku v knize - pochopíte a uvidíte, že spálíte mnohem více tuku než u aktivit, u které se tepová frekvence drží na nižších číslech. Takže kašlete na nějaké hlídání a cvičte. Jeďte na plno. Nešetřete se, ale zase se nesnažte zabít při tom dýchání :) Zkrátka dejte do toho všechno, necvičte podle nějakých čísel, ale podle srdce.

Těším se na vás opět zítra, na poslední video k online koučinku :) Jak krásně
jsme to zvládli a jak rychle to uteklo :)



Žádné komentáře:

Okomentovat