Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Mrkvovo-ořechový koláč


Vaření se Zuzkou Light vždycky dopadlo dobře a výjimkou nebyl ani tento ořechový koláč plný  mrkvičky, bez mouky a cukru. V celé várce je jen jedna lžíce medu a to je vše. Původní recept Zuzky jsem dost upravila. Obzvláště jsem vynechala erythritol, kterého bylo v koláči docela dost a také jsem vynechala polevu, kterou jsem nahradila jen lžičkou arašídového másla na kousek z dortíku. Koláč je velmi křehký a vláčný, úplně se rozplývá na jazyku.

Původní recept Zuzky je zde, já změnila množství a celkově si upravila koláč
na tuto verzi a dopadl náramně, Zuzka prostě umí :)

Ingredience:
1 šálek mandlové mouky (umixuj 100 g mandlí na prach)
2 vejce
velká lžíce kokosového oleje
1/4 lžičky soli
1/2 lžíce skořice
1/4 lžičky sody
1 lžíce medu
2 střední rozmixované mrkve (nebo najemno nastrouhané)
hrst vlašských ořechů

Troubu předehřej na 160 °C. 
Pekáček na biskupský chlebíček vystel pečícím papírem.
Smíchej zvlášť suché a mokré ingredience v miskách, kromě mrkve.
Nyní suché a mokré směsi smícháme společně s mrkví.
Vlijeme do pekáčku a pečeme asi 35 minut.
Svoji troubu každopádně hlídejte. Každá peče jinak.

Nechte zcela vychladnout!!!
Zakapejte arašídovým máslem nebo konzumujte jen tak :)





3 komentáře:

  1. Vyzerá výborne. Kedysi dávnejšie som podobný mrkvový koláč robila a teda bola som prekvapená tou chuťou. Vždy som totiž mala akýsi rešpekt pred mrkvou v koláčoch a nevedela som si predstaviť ako to chuti. No chuti výborne.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc dobrý, právě jsem ho trošičku ochutnala a už se těším na zítra, až si ho dám i s tím arašídovým máslem :-)

    OdpovědětVymazat