Vaření se Zuzkou Light vždycky dopadlo dobře a výjimkou nebyl ani tento ořechový koláč plný mrkvičky, bez mouky a cukru. V celé várce je jen jedna lžíce medu a to je vše. Původní recept Zuzky jsem dost upravila. Obzvláště jsem vynechala erythritol, kterého bylo v koláči docela dost a také jsem vynechala polevu, kterou jsem nahradila jen lžičkou arašídového másla na kousek z dortíku. Koláč je velmi křehký a vláčný, úplně se rozplývá na jazyku.
Původní recept Zuzky je zde, já změnila množství a celkově si upravila koláč
na tuto verzi a dopadl náramně, Zuzka prostě umí :)
Ingredience:
1 šálek mandlové mouky (umixuj 100 g mandlí na prach)
2 vejce
velká lžíce kokosového oleje
1/4 lžičky soli
1/2 lžíce skořice
1/4 lžičky sody
1 lžíce medu
2 střední rozmixované mrkve (nebo najemno nastrouhané)
hrst vlašských ořechů
Troubu předehřej na 160 °C.
Pekáček na biskupský chlebíček vystel pečícím papírem.
Smíchej zvlášť suché a mokré ingredience v miskách, kromě mrkve.
Nyní suché a mokré směsi smícháme společně s mrkví.
Vlijeme do pekáčku a pečeme asi 35 minut.
Svoji troubu každopádně hlídejte. Každá peče jinak.
Nechte zcela vychladnout!!!
Zakapejte arašídovým máslem nebo konzumujte jen tak :)
Vyzerá výborne. Kedysi dávnejšie som podobný mrkvový koláč robila a teda bola som prekvapená tou chuťou. Vždy som totiž mala akýsi rešpekt pred mrkvou v koláčoch a nevedela som si predstaviť ako to chuti. No chuti výborne.
OdpovědětVymazatMoc dobrý, právě jsem ho trošičku ochutnala a už se těším na zítra, až si ho dám i s tím arašídovým máslem :-)
OdpovědětVymazatLuxusní!!!! Včera jsem pekla.
OdpovědětVymazat