Bob Harper: Bodyweight Tabata (Black Fire)


Bob Harper už sice nevydává nová cvičební DVD, ale natočil pár tréninků pro online virtuální tělocvičnu Daily Burn. DailyBurn je vlastně domovem hned několika trenérů. Jsou zde ucelené sestavené programy - můžete si zde zacvičit jógu, je zde program pro těhotné maminky, stejně tak si na své přijdou ti, kteří mají rádi pilates, je zde několik programů věnovaných kardio cvičení, gymnastice, HIIT tréninkům, core tréninkům, speciály s kettlebellem, na své si přijdou začínající, mírně pokročilí, ale i atleti. V neposlední řadě přispěl svou troškou do mlýna i hlavní tahoun celého projektu Bob Harper. Ten zde má tréninkový kalendář nastavený na 9 týdnů, program má název Black Fire a je nastaven na "advanced" úroveň.


BODYWEIGHT TABATA


Abyste věděli, jak jeden takový trénink z programu vypadá, připravila jsem jej pro vás. Snad mne za tuto reprodukci nezavřou... :-D Ale jak jinak získat dojem z toho, jak tréninky vypadají, že jo :-)
Musím říct, že tento je ještě jedním z těch snadnějších, ale na druhou stranu, i když jsem nebyla tak zpocená, jako u jiných HIIT, nohy i ruce se mi třásly solidně. Nutno podotknout, že Bob má v týmu opravdu kvalitní lidi, co ti tam házeli za čísla... no... 

Bodyweight Tabata: tak se jmenuje trénink, který si můžete zkusit odcvičit. Pravidla jsou jednoduchá. Jsou 4 cviky, každý z nich se dělá klasicky 4 minuty stylem 20 vteřin pro cvičení, 10 vteřin pauza. Po každých 4 minutách, tedy mezi každou tabatou, následuje 1 minuta pauzy. Celý trénink vypadá následovně.
  • 1. kolo - Tabata 4 minuty (20/10) - Air Squats (klasické hluboké dřepy)
  • 1 minuta pauza
  • 2. kolo - Tabata 4 minuty (20/10) - Hand Release Push Ups (návod)
  • 1 minuta pauza
  • 3. kolo - Tabata 4 minuty (20/10) - Up & Over (návod)
  • 1 minuta pauza
  • 4. kolo - Tabata 4 minuty (20/10) - Competition Burpees (návod)

Vašim cílem je samozřejmě odcvičit během intervalů co nejvíce opakování každého cviku, ale pozor!!! - zapisuje se jen ten nejmenší počet cviků odcvičených u každé tabaty. Tedy, každá tabata má osm kol. Pokud z osmi kol u "air squats" bude vaše nejmenší číslo odcvičených cviků například 15, napíšete si 15. To samé u dalších cviků. Celkem tak dostanete čtyři čísla, která na konci tréninku sečtete a od tohoto výsledku se máte při dalším opakování tréninku odrazit a zvládnout víc opakování pro každý interval. Pro lepší pochopení jsem sestavila vlastní tabulku podle skutečně odcvičeného tréninku :-)



1

2

3

4

5

6

7

8

Air Squats

15

15

16

16

15

15

15

15

HR Push Ups

9

8

7

5

6

6

5

5

Up & Over

16

18

16

17

17

21

19

20

Comp. Burpees

5

5

4

4

3

4

4

4

Celkem 39










***

To je k této recenzi s náhledem na jeden z workoutů vše. Budu ráda, když mi řeknete své zkušenosti s tímto programem. Nebo jak se vám podle ukázek z traileru program zamlouvá. Jak jsem už řekla, mně se líbí velmi (s pár výhradami). Osobně však nemám v plánu zdržovat se déle než měsíc. Bohužel. 

Také budu ráda, když si vyzkoušíte tento trénink a řeknete mi, jak se vám líbil nebo zda prozradíte svoje skóre :-) Mně osobně se zamlouval a to dost, rozhodně si dám někdy v blízké době repete!!!

K. ♥


Žádné komentáře:

Okomentovat