10 Week CGX Iron | Den 1



ÚVOD

Ahoj. Chtěla jsem se původně pustit do jiného programu od Caroline, ale onemocněla jsem a moc jsem se na něj necítila a odložila jej. Dnes jsem se zcela intuitivně rozhodla pro Iron Program, který je novějším počinem Caroline, nenajdete ho na YouTube, ale v aplikaci CGX, a opravdu náhoda tomu chtěla, že když jsem procházela starší zápisky z původní Iron série, zjistila jsem, že jsem jej začala přesně v tento den dva roky nazpět :-) Odcvičit jej mi ale potrvá déle, jelikož série trvala šest týdnů, program, který jsem dnes odstartovala, má celkem týdnů deset. 

Popravdě jsem ještě dnes přemýšlela, zda si nedat jeden den pauzy navíc, stoprocentně jsem se zatím po nemoci necítila, ale zároveň jsem při myšlence, že bych start ještě o jeden den posunula, byla nesvá :D Nakonec jsem se rozhodla, že už čekat nebudu, že vyčkat další den už by pro mne bylo spíše zbytečný, než rozumný :-)

A teď to nejdůležitější, co najdete v mých zápiscích po celou dobu trénování s Caroline.

  1. JÍDELNÍČKY - jako takhle. Nejsem vůbec nějak nastavená na super extra top clean stravování, prostě vím, že to nedokážu, takže to po mně nikdo nechtějte, nechci to po sobě ani já :D Nebudu tvrdit, že by mi to neprospělo, ale já bych se na to mohla fakt z vysoka vysrat. Mým cílem je prostě jíst relativně zdravě, vím, že mi to jde někdy výborně, někdy to jde v rámci mezí, někdy to úplně poseru :D Ale mám to svým způsobem na salámu, už mi není třicet, kdy jsem toužila po těle dvacítky, dnes se chci hlavně cítit dobře, mít dobrý pocit z toho, jak to dělám, mít pohyb!!! - to je pro mne základ úplně ten největší!

  2. POHYB - kromě každého tréninku a dojmů z něj, zde budu psát taky o jakémkoli dalším pohybu, o kterém si myslím, že je stěžejní. Dříve jsem měla takový zvláštní zlozvyk, že když se mi v jídle nepodařil nějaký den, tak buďto jsem další den vůbec nejedla, nebo jsem jsem se úplně vyprdla na cvičení, protože už jsem to pokazila a beztak to nemělo cenu, nebo ještě taková "skvělá" věc mne popadla, že jsem úplně přestala jíst a naopak začala cvičit jak blbá! Pak se stalo jediný. Byla jsem brzy tak vyflustnutá, že mne nedostatek jídla ve velkém dohnal a navíc jsem úplně odpadla únavou a necvičila několik dalších dní, než jsem se srovnala. Dnes věřím v to, že nejlepší je se vůbec netrestat a pokračovat tak, jakoby se nic nestalo :-) Být ve cvičení konzistentní nezávisle na jídle, protože i trošku větší tělo, když cvičí a hýbe se, vypadá zkrátka jinak - lépe!!! Za mne je tedy pohyb úplnou prioritou. Ale ne na úkor únavy. Vždy si dávám bacha na to, abych dobila baterky dřív, než bude má kapacita jen na 20% - jak to má můj mobil :-) Nejsem stroj!

  3. SELF CARE - no a taky věřím na tohle! Péče o sebe je velmi důležitá. Pojmout se to dá na tisíc způsobů. Cokoli, co dělá člověku radost mimo zvedání činek nad kebuli :D Kreslení, manikůra, čtení, hudba, film, koupel, jóga, odpočinek pod dekou, s čajem v ruce, luštění křížovek,... je to zkrátka cokoli, u čeho je člověk úplně offline. Je třeba vypnout! A klidně i tak, že si na gauč přitáhnu peřinu a budu u telky půl dne koukat na Gossip Girl ♡
--------------------------------------

DEN 1


Dnešní jídelníček:
Snídaně: jogurtové mléko borůvkové, dva rohlíky
Oběd: gulášová polévka, smažený květák, okurkový salát, brambory
Svačina: Knoppers tyčinka 
Večeře: Ořechy, plátkový sýr

Pozn: přes týden se stravuji ve školní jídelně, snažím se vybírat to lepší, ne vždy je to tedy nejideálnější, ale taky ne nejhorší možnost :-)




Dnešní pohyb:

Kroky: 11.700 kroků (měřím pouze v práci mezi 6-14,30)
Trénink: Caroline Girvan | IRON program | Den 1 - Leg Day, 35 Min
Váha činek: 2 x 6 kg | 2 x 11.5 kg | 1 x 11.5 kg

Výsledek? Skončila jsem s propoceným tričkem a třesoucíma se nohama. Naložila jsem si pořádný činky, ať to posilování stojí za to a půl hodina byla miax, co jsem dokázala snést. 


Self-care:
Mrkla jsem na první díl dokumentárního seriálu Společně. Můj oblíbenej fotbalovej tým (Manchester City) z Premiere League se dostal na Netflix  


Cíl na deset týdnů?

V podstatě žádný. Chtěla jsem nějaky řád, mít zase trošku nějaký dril, soustředit se na nějaký cíl. A taky jsem na chvíli chtěla změnit trenéra. Dlouhé týdny jsem cvičila hlavně s kettlebellem, trenérem mi byl DanielPT, ale i když proti němu nemám absolutně nic a věřím, že se na něj budu po deseti týdnech zase těšit, zatoužila jsem chvíli po změně. Danielovy tréninky jsou hodně zábavné, člověk se u nich nenudí, ta variabilita, kterou dokáže nabídnout, je až neskutečná. Caroline zase dost často opakuje jedny a ty samé cviky a sestavy, což sice člověka po pár týdnech otupí, na druhou stranu je tohle přesně to, po čem jdou dost vidět výsledky za docela krátkou dobu. A umí to udělat tak, že z toho vytříská celej ucelenej program, po kterým prostě řeknete wow!!! U Daniela je to spíše "zůstat fit" ツ 


Tak, čusan zítra! 

K.

1 komentář:

  1. Jen tak dál! Je super, že si nedáváš velké a nereálné cíle, to vždy vede k neúspěchu. :)

    OdpovědětVymazat