Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Tvarohový makovec


Tohle musím napsat ihned: lepší makovec jsem nikdy v životě nejedla. Přestože jsem měla roky svůj oblíbený, ke kterému jsem se vracela a věřila tomu, že on je ten pravý, musela jsem změnit názor, protože teprve s tímto makovcem jsem zažila skutečné "nebe v hubě" - jak se říká. 

Recept mám z jedné FB skupinky, kam chodím čerpat inspiraci. Tvaroh v makovci nejde vůbec cítit, přesto zaručí to, že je makovec vláčný a nadýchaný. Kdo peče pravidelně, tak ví, že zrovna u makovce je dosažení vláčnosti a nadýchanosti skutečně kumšt. Tento recept ode mne dostává jedničku s hvězdičkou a moc doporučuji všem kuchařinkám, kterým mák chutná. ☺

Ingredience:
250 g tvarohu ve vaničce
250 g krupicového cukru 
250 g polohrubé mouky
200 ml oleje
200 g mletého máku
1 prášek do pečiva
6 vajec (zvlášť žloutky a sníh)
100 ml mléka

Topping
200g moučkového cukru
5 lžic citronové šťávy

Žloutky vyšleháme s cukrem v robotu, přidáme olej, tvaroh a mléko a ještě chvíli šleháme. 
Vařečkou přimícháme mouku s práškem do pečiva a mákem, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na 180C zhruba 30 minut. Necháme vychladnout a potřeme polevou. Cukr a šťávu jen smíchejte a rozetřete kuchyňským nožem po makovci.

Je výborný. Už teď se těším na vaše reakce. 

Dobrou chuť ♥

5 komentářů:

  1. Dobrý den Kristínko, tak už jsme konečně upekla a velká spokojenost. Sice je pravda, že jsem musela trochu ubrat na teplotě (160), protože se to dělalo strašně rychle, ale jinak moc dobrý, krásně vláčný, žádnej "dusič" :) Děkuji za recept!

    OdpovědětVymazat
  2. Miluji mák ... takže jsem musela :-) ale abych ho trochu odlehčila, tak jsem ho ošidila o 50g cukru a polevu ... a mouku vyměnila za celozrnnou a i tak je výtečný! S bílým jogurte k snídani :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Recept je na velikost klasického plechu, prosím? :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, díky za recept, dnes jsem ho upekla v bezlepkové verzi a je úžasný.

    OdpovědětVymazat