Jednoduchá asijská polévka

Už jak v titulku říkám, tohle je ta nejsnadnější polévka na světě a přitom chutná tak skvěle :)) Vše se dá totiž do jednoho hrnce a za pár minutek je hotovo a můžete jíst. Připravte si malý kastrolek a jdem na to. Celý recept je udělán pro jednu osobu.


Do malého hrnce nalijte zhruba 0,5 litru vody.
Přidejte malý kousek kuřecího skeletu, aby se vám vlezl do dlaně.
Osolte a jemně opepřete.
Přidejte jednu malou cibulku vcelku.
Nakrájejte 1 cm zázvoru na plátky.
Nakrájejte jednu malou mrkev na plátky.
Vhoďte trochu čerstvé petrželky a 1 hvězdičku badyánu.

Nyní můžete a nemusíte vhodit do hrnce také rýžové nudle. Asi na velikost vaší dlaně. 
Nebo si je připravte podle návodu odděleně.

Polévku dejte na 15-20 minut vařit. Poté dejte do polévkové misky či talíře rýžové nudle (pokud jste si je dělali zvlášť) a zalijte vývarem. Oberte ze skeletu maso a dejte na vrch polévky. Dochuťte solí pokud je potřeba.

Takto můžete polévku konzumovat.
Já na ozdobení přidala čerstvý hrášek, trošku čerstvé pažitky a petrželky :))


Polévka je díky zázvoru poněkud ostřejší. Badyán dá celé polévce opravdu neskutečný šmak a celou kuchyni vám provoní vůní. Z polévky mi zbyl pouze skelet bez masa a uvařená cibule :D

Přeji všem dobrou chuť. Snad vám bude chutnat stejně jako mně!!!

K.


inspirováno časopisem FOOD (květen, 2014) :)

Žádné komentáře:

Okomentovat