Masová směs na špagety


Máte-li rádi mleté maso k těstovinám nebo špagetám, určitě si pochutnáte na mé masové směsi, kterou dělám už roky. A jelikož neobsahuje nic, co by nebylo zdravé nebo zdraví neprospěšné, rozhodla jsem se s vámi o něj podělit :) Protože na konci vaření této směsi budete mlaskat blahem :)) Maso můžete dát ke špagetám se sýrem, jak jste zvyklí. Směs můžete i zamrazit. I po rozmražení chutná skvěle :)

Budete potřebovat:

těstoviny
500 g mletého masa
80 g rajčatového protlaku
cibuli (menší až střední)
česnek (3-4 stroužky)
1 velká mrkev
sůl
1 lžíci sladké mleté papriky
olej
voda
0,5 l masového vývaru


Na lžíci oleje necháme prohřát na jemno nastrouhanou mrkev, na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Po chvíli přidáme mleté maso, promícháme a zhruba po dvou minutkách přidáme rajský protlak, mletou červenou papriku a osolíme. Míchejte, aby se směs nepřipalovala, bude mít tendenci.


Zalijte zhruba 0,5 l masového vývaru. Vařte tak dlouho, dokud se voda z vývaru téměř celá nevypaří.


 Ozdobte petrželkou - nejlépe vlastní =)

Masovou směs si určitě oblíbí i pánové a budou vám ujídat přímo z pánve :) 
Samozřejmě můžete více kouzlit s kořením, ale já v tomto případě miluji jednoduchost
a té je zde docíleno :) Není nutné přidávat už další kečup, i když si těstoviny doladíte sýrem :)

Dobrou chuť.

K.

2 komentáře:

  1. Ahoj,

    dnes budu vařit asi po páté. Ze všech směsí, co jsem zkoušela, mi tato chutnala nejvíce. Maso si již melu vlastní, takže o chuť lépe. Moc děkuji za recept :)
    P.S. Přítel vždy přidává kečup :D já občas :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je výborná!! jde vidět, že máme stejné chutě, já už jinou směs na těstoviny také nedělám :)

      Vymazat