Oprášila jsem starý recept, nově nafotila a dnes je u vás. Miluji tuhle kombinaci a před lety jsme ji objevily s maminkou v jedné kuchařce pro mikrovlnky. Jenže tato španělská rýže se dá připravit vcelku rychle i jen tak na pánvi. Dělala jsem ji mnohokrát a je to tak vděčný recept, že se o něj musím s vámi znovu podělit.
- olej (kokosový, olivový nebo slunečnicový)
- vařenou basmati rýži (skvělá je i jasmínová)
- rajčata
- vejce
- sušenou petrželku
Vcelku je jedno kolik čeho dáte, protože tady záleží čistě na vaši chuti. Já mám ráda rýži pěkně rajčatovou a občas pro chuť přidáme i cibulku, ale ta není nutná.
Postup: Na oleji osmahneme (cibulku, pokud máte) na kostky nakrájená rajčátka a po chvíli přidáme uvařenou rýži. Mícháme, aby se šťáva z rajčat krásně vmísila do rýže, nevadí, když rýže chytne růžovější barvu. Po asi 3-4 minutách přidáme vejce, sušenou petrželku a smícháme. Takto připravenou rýži mícháme a smažíme do té doby, než je vejce pěkně "ztuhlé". Otázka pár minut. Čas od času promícháme, aby se vajíčko zespodu nepřipálilo.
Dobrou chuť :)
K.
Dobrou chuť :)
K.
přesně něco takového jsem potřebovala! :)
OdpovědětVymazatzbylo mi půl pytlíčku rýže,tak jí aspoň zítra zdělám k véče! supr :)
i jsem dneska přemýšlela, jestli by šla nějak udělat s vajíčkem - bála jsem se toho,ale když to máš ozkoušené :) proč to taky nezkusit
Jednoduchá a rychlá jídla miluju :)) díky za tip!
OdpovědětVymazatSuper! Úplně neco pro mě, takový rychlovky miluju :)
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle, hned jsem na to dostala chuť a zároveň s ní i hlad :D Určitě to vyzkouším ;)
OdpovědětVymazatJá skoro nic jiného než rychlovky nedělám. Velké vaření mám jen občas, když tu mám řemeslníky - jako dneska - pečená kachna, knedlík, bramborové zelí a buchty! Půl dne v kuchyni. Díky za tip!
OdpovědětVymazatTo je skvělá a dietní rychlovka. Aspoň mám další tip na jídlo, když není čas na vymýšlení. Takže příští týden to otestuju.
OdpovědětVymazatv jednoduchosti je krása :)
OdpovědětVymazatSuper! Ted jsem to zkusila, ale bez vajížka a strašně mi to chutná, budu vařit častěji a ty přidávej častěji recepty, je to super! :)
OdpovědětVymazatHezký den, Zuzka :)
Mňam.... to bych si asi dala :) Děkuji za inspiraci :)
OdpovědětVymazatVýborná rýže :) Už jsme ji vařili několikrát 8)
OdpovědětVymazatToto je úplně luxusní mňamka! Už když jsi ji dříve postovala na blog, tak jsem ji hned musela vyzkoušet. :-) Budu ji muset zase udělat. :-)
OdpovědětVymazatDělám bez vajec s parmazánem. Zkusím i tuto variantu, díky :)
OdpovědětVymazatTenhle recept jsem našla u tebe na blogu už skoro před rokem a je naprosto nejlepší!! Španělskou rýži mám strašně ráda :) (docela jsem na ni teď dostala chuť, už jsem ji dlouho nedělala! :) )
OdpovědětVymazatSamá chvála, tak to to taky vyzkouším ;)
OdpovědětVymazat