Vítám tě na svém osobním blogu, který je tak trochu mým deníkem. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až "sem" - na místo, které je TADY a TEĎ :-) ♡♡♡

Propadlý pudinkový koláč


Tento koláč jsem objevila na internetu. Vlastně, vždycky, když najdu něco, co bych si chtěla vyzkoušet, tak si uložím. K mému překvapení, jsem tento recept z různých míst měla uložený celkem třikrát a musím říct, že i když mne uchvátil už na první pohled, chuťově je úplně zabijácký a nekompromisně dobrý. Nic tak skvělého jsem dlouho neměla. Je velmi vláčný, sladký akorát a upustila jsem i od zakysané smetany, kterou se má potřít koláč, protože takto mi to přišlo naprosto dokonalé a nechtěla jsem to "kazit". 

Moje první várka je dělána z poloviční verze, kterou tady také napíšu, takže pokud budete chtít větší a mít více kousků i pro zbytek rodiny, dávku zdvojnásobte. 

Ingredience:

3 vejce
125 g moučkového cukru
50 ml horké vody
50 ml oleje
150 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
špetka soli

jahody nebo jiné ovoce (lesní plody například)
uvařený jeden jahodový pudink

Uvařte si pudink a dejte jej vychladnout, průběžně promíchejte. 
Žloutky dejte do robota a šlehejte s polovinou cukru do pěny.
Postupně přidejte vodu, olej, mouku, prášek do pečiva, sníh z bílků a špetka soli.
Nakonec i druhou polovinu cukru.
2/3 těsta nalijte na plech, do zbylé 1/3 dejte kakao a smíchejte.
Pak na světlé těsto toto tmavé lžící cik cak navrstvěte.
Lžící také náhodně na těsto navrstvíme pudink a přidáme i jahody.
Já měla jahody mražené, předem jsem nerozmrazovala a dala je přímo na těsto.
Dopadlo to skvěle :)

Pečte 30 minut na 160 C.

Dobrou chuť ♥




4 komentáře:

  1. Ahoj Kristinko, jdu koupi ingredience a koláč upeču, vypadá nádherně. Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Tento koláč je u nás jedním z nejoblíbenějších! Ale právě ta kysaná smetana a navrch posypáno skořicí - to je ten základ, to dokonalé spojení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já si dost nedokážu představit ten pudink a smetanu, mám pocit, že se z toho musí člověk po**** :D Ale měla jsem ji doma připravenou. Každopádně mne nenapadlo, to posypat skořicí, všude jsem to viděla jen s čokoládou, což mne s tou skořicí láká daleko víc, takže díky za tip. Se skořicí tomu dám šanci :) (Já ten špek neshodím s takovou :D :D :D )

      Vymazat