Ráda
bych se - kromě atraktivnějších jídel - s vámi podělila i o prostá
jídla, jakou je například tato omáčka. Je velmi jednoduchá, takže ji
doporučuji všem, kteří začínají vařit. Ale také pro ty, kteří chtějí
inspirovat a možná si v nějakém spěchu vzpomenou, že existuje tato
omáčka, která je za moment hotové a nijak pracná. Navíc je vážně moc
chutná. Milujeme ji s jasmínovou rýží.
Budete potřebovat:
olej, sůl
1 drobně nakrájenou cibuli
3 lžíce hladké mouky
500 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
konzerva sterilovaných žampiónů
3 lžíce sladké mleté papriky
500 ml vývaru
Postup:
Na oleji osmažíme cibuli,
Zpěníme s hladkou moukou, přidáme maso a osolíme.
Žampióny zcedíme a vhodíme k masu.
Přisypejte mletou papriku a promíchejte.
Po chvíli vlijte vývar a nechte provařit do změknutí masa.
Podávejte s rýží a sušenou petrželovou natí.
Dobrou chuť ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat