Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Low-carb čokoládové medailonky s oříškovým máslem



Pokud si stále myslíte, že se nedá při low-carb stravě mlsat, jste na omylu. Moc ráda bych vám ukázala tip na čokoládové medailonky, které zvládne úplně každý. Jsou zdravé, ohromně syté a mlsat můžete naprosto bez výčitek. Ať už je váš stravovací plán jakýkoli.

Jelikož jsem moc nevěřila výsledku, udělala jsem jich málo, ale příště - jakože příště bude - jich vytvořím daleko více. Mají samé zdravé tuky, obsahují sacharidy nízké na GI a také na kalorie, jsou výživné a strašně dobré. Tím, že zde jsou, je jasné, že si mne naprosto získaly a mám nutkání se podělit o tyto chutné krásky i s vámi.




Tak jo, budete potřebovat formičky na muffiny, i papírové jsou skvělé. No a mrazák. Možná postačí i lednice, ale já uchovávám medailonky v mrazáku, ony stejně po vytažení začnou býát křehké a jsou tedy úplně vynikající, křupavé, mňam...



Na 5 kousků budete potřebovat:
2-3 velké lžíce kokosového oleje
2 lžíce neslazeného kakaa
low-carb sladidlo (Sweetiva)
* pozn: dejte podle sebe, spíše tekuté, krystalky cukru se v oleji nerozpouští,
ale mohou vytvořit "křupavější" efekt

hrst nasekaných oříšků (já měla pekanové)
oříškové máslo (jakékoli)

Rozpuštěný olej smíchejte s kakaem, cukrem a nasekanými oříšky.
Na dno papírových formiček na muffinky nalijte trochu čokoládové směsi.
Dejte do mrazáku asi na 5 minut.
Vytáhněte a lžičkou vytvořte náplň, do každého košíčku dejte asi lžičku oříškového másla.
Opět dejte na 5 minut do mrazáku.
Nakonec polijte medailonky poslední vsrtvou čokoládové směsi.
Opět stačí 5 minut v mrazáku a bašta je hotová :)



Přeji všem dobrou chuť!!!

6 komentářů:

  1. Mlask! :)
    Šrotuje mi v hlavě, jak je udělat úplně bez sladidla. Jednak ho nemám, druhak cokoli jiného by zrušilo status low-carb. Ale chci to! :D:D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. možná s rozmačkaným banánem, ale asi to nezmrzne do 5 minut :) a možná ta konzistence bude jiná, nevím :) nebo dej trochu medu, když se toho nesní moc, tak to bude ok :)

      Vymazat
  2. Já to miluji i bez sladidla, jen rozpustit kakao a kokosák ♥ Luxusní záležitost, tyhlety zdravoučké reese's :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem tak přemýšlela, jestli si teď tuhle dobrotu udělám, vzala jsem do ruky sklenici kokosovýho oleje a nějak mi nedošlo, že když je takový vedro, bude tekutý xD Takže jsem ho chrstla na sebe a na zem... Takový škody :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ou, tak to je teda škoda :( to mě mrzí.

      Vymazat
    2. Nakonec mám košíčky s banánem, kokosovou "čokoládou", arašídovým máslem a oříšky. Jsou super. Zrovna včera jsem koukala na recept na Chocolate Peanut Butter Date Logs od Christine Salus, ale s ním je trochu víc patlání, takže ten jsem odložila na jindy :)

      Vymazat