Na internetu se to často hemží různými recepty a musím přiznat, že mne hodně dlouho lákal ten na kokosovou kaši. Návodů, jak na ni, jsem našla více, ale nakonec jsem zvolila tuto finální verzi jako nechutnější.
Co vám mám říkat, bála jsem se toho, obzvláště proto, že mi přišlo, že se z kokosu přece nedá udělat ta krupicová kaše, kterou jsme jedli jako děti. A víte co? Jde to. Opravdu je mezitím úplně malinký rozdíl a hlavně jsem se po této kaši cítila skvěle, nepřeplácaná a chuťově uspokojená :)
Návod je přitom úplně primitivní a celý postup jde rychle.
V kastrůlku si zahřejte (kokosové/plnotučné) mléko.
Jakmile se začnou tvořit bublinky, vsypejte tolik kokosové mouky,
aby vznikla požadovaná hustota. Chvíli míchejte, nechte svařit (asi 30 vteřin)
a odstavte z žáru plotny. Přidejte lžičku kokosového oleje a do kaše vmíchejte.
Vlijte na talířek a nyní zdobte dle vašich chutí.
Já použila na ozdobu skořici, neslazené kakao a lžičku cukru.
Rozhodně vyzkoušejte a řekněte, jak chutnalo vám.
Příště zkusím do kaše dle rady rozmixovat trochu banánu.
Mohlo by to osladit místo cukru a zvýraznit chuť!
Kristina
Mňam.. Kokos miluji, takže kaši budu muset vyzkoušet :))
OdpovědětVymazatNela Agáta z blogu Růžová rtěnka