Low-carb Hot Chocolate


Miluji horkou čokoládu. Je pro mne typickým symbolem podzimu a chladnějších dní. Zrovna teď mám docela zmrzlé ruce a jedna taková kráska by se hodila. Díky nízko-sacharidové stravě jsem se naučila trošku manipulovat s určitými ingrediencemi a tak jsem si řekla, že pro to letošní podzimní počasí vyzkouším něco nového. A vznikla low-carb horká čokoláda.


A aby se té čokoládě v mém hrníčku líbilo a nebyla jí zima a nevychladla mi brzy, musela jsem ji uháčkovat i svetřík :) Pak jsem ho pocintala šlehačkou a "vynadala" šálku, že je jak čuně!


Co budete na horkou čokošku potřebovat?

vodu
neslazené kakao
kokosový olej
smetanu ke šlehání
skořici
vaše oblíbené sladidlo *

* sladidlo může být jakékoli - stevia, erythritol, xylitol a jiné. 
Já jsem dávala obyčejný cukr moučka. Nezalekněte se :)
Do celého nápoje ho přijde jen půl lžičky, což jsou asi 3 g. 


Do hrníčku dáme lžičku kakaa a lžičku oleje.
Zalijeme vroucí vodou a zamícháme. 
Ušleháme šlehačku a asi tři lžíce rozprostřeme po povrchu.
Zasypeme skořicí a přidáme půl lžičky sladidla. 
Jemně vmícháme do tekutiny :)


Já se nechala hodně inspirovat neprůstřelnou kávou. Tohle je taková jiná neprůstřelná variace,
kterou můžete kdykoli během chladnějšího období. Ale pozor. I když je to low-carb, neznamená to, že je to bez kalorií :) Myslete na to, až vám jeden šálek bude málo. 



6 komentářů:

  1. Vypadá to dokonale :) A ten svetřík je úplně ňuňu :3 ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Ty fotky !!! Oooo hned bych si jeden šálek dala i se svetříkem :) Nádhera.

    OdpovědětVymazat
  3. Off, tohle na zimu musím mít!! a každý den prosím..

    OdpovědětVymazat
  4. ten svetr je zapínací? nebo jak se dostane kolem ouška? horká čokoška je sice fajn ale přiznám se, že koukám jen na ten oblečeý hrnek :oD navíc je to hezounká vlna ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatko, zrovna tento zapínací není, šel krásně přes to ouško :) Ale jinak dělám na knoflíky, protože to ve valné většině přes ucho nejde :)

      Vymazat