Za poslední týden jsem tuhle sekanou dělala už dvakrát. Kromě mletého vepřového či hovězího
masa jsem na sekanou nikdy jiné nepoužila. A byla to chyba. Protože tahle kuřecí je naprosto
skvělá. Místo kuřecího masa se dá použít také krůtí.
Recept není můj, ale převzala jsem inspiraci z lednového čísla časopisu Food. Trošku si
množství poupravila, výsledek byl přesto natolik famózní, že jsem se přišla podělit :)
Budete potřebovat:
1 lžíci řepkového oleje
1 menší cibuli
1 střední mrkev
100 g šunky (lze částečně nebo zcela nahradit anglickou slaninou)
1 papriku (barvička je na vás)
500 g kuřecích prsou
1 rohlík
100 ml 33% smetany
1 vejce
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička sladké mleté papriky
sůl
masa jsem na sekanou nikdy jiné nepoužila. A byla to chyba. Protože tahle kuřecí je naprosto
skvělá. Místo kuřecího masa se dá použít také krůtí.
Recept není můj, ale převzala jsem inspiraci z lednového čísla časopisu Food. Trošku si
množství poupravila, výsledek byl přesto natolik famózní, že jsem se přišla podělit :)
Budete potřebovat:
1 lžíci řepkového oleje
1 menší cibuli
1 střední mrkev
100 g šunky (lze částečně nebo zcela nahradit anglickou slaninou)
1 papriku (barvička je na vás)
500 g kuřecích prsou
1 rohlík
100 ml 33% smetany
1 vejce
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička sladké mleté papriky
sůl
Jak na to?
nastrouhanou mrkev. Po asi 4-5 minutách odstavte a nechte směs trochu vychladnout.
papriku, hořčici a zeleninovou směs. Osolte.
a strouhanka by tomu nepomohla. Naopak, namočte si pod tekoucí vodou pořádně ruce
a mokrýma rukama vytvořte ze sekané bochánek. Já si vždy namočila ruce dvakrát. Nebojte
se že to bude příliš mokré, ve finále fakt nebude.
se vám nepotrhala, je skutečně velmi křehká, i mně se v některých místech trošku lámala,
ale chuťově jí to nic nevzalo. Doporučuji k bramborám nebo i jen tak vychladlou :)
Nejdříve si připravíme směs do sekané. Upřímně, právě tuhle bych mohla jíst jen tak samotně.
Je úplně skvělá :) Na oleji orestujte na drobno nakrájenou cibulku, papriku, šunku a na hrubonastrouhanou mrkev. Po asi 4-5 minutách odstavte a nechte směs trochu vychladnout.
Kuřecí maso namelte, já použila Nutribullet s čepelemi na mletí. Dejte do mísy, přidejte na
malinké kousky natrhaný rohlík, který jste předtím nechali zcela nasát smetanu. Přidejte vejce,papriku, hořčici a zeleninovou směs. Osolte.
Nyní přichází na řadu pečení, ale ještě před tím byste měli vymazat a vysypat strouhankou
pečící nádobu. Strouhanku do sekané nedávejte. Kuřecí maso bývá dost suché po pečenía strouhanka by tomu nepomohla. Naopak, namočte si pod tekoucí vodou pořádně ruce
a mokrýma rukama vytvořte ze sekané bochánek. Já si vždy namočila ruce dvakrát. Nebojte
se že to bude příliš mokré, ve finále fakt nebude.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu zhruba 40 minut nebo dokud nebude vršek
sekané krásně opečený. Po upečení sekanou vytáhněte, velmi, velmi opatrně vyklopte, abyse vám nepotrhala, je skutečně velmi křehká, i mně se v některých místech trošku lámala,
ale chuťově jí to nic nevzalo. Doporučuji k bramborám nebo i jen tak vychladlou :)
Dobrou chuť.
K.
To vypadá dobře! Zítra vyzkouším, diky :)
OdpovědětVymazatPrávě jsem vytáhla z trouby a za mě teda pecka, jen jsem teda dala jsem místo šunky dala moravské maso a přidala česnek, jako už směs z pánve bych snědla celou 😂 za mě vynikající sekaná, moc doporučuji
OdpovědětVymazat