Tohle je další vyřazený recept z připravované knihy Moje tělo: koučink. Do knihy jsem se
nakonec rozhodla dát atraktivnější, ale i tento báječně chutnal a zavděčí se nejen milovníkům
low-carb stravování. Vím to, protože se do toho pustil i můj chlap a ten faaaakt květák nerad :)
Budeme potřebovat:
(2 porce)
1 šálek nahrubo nastrouhaného květáku
2 vejce
velká hrst mražené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev)
½ červené papriky kapie
½ cibule
sůl, pepř, olej
250 g kuřecího masa
1 lžička sladké mleté papriky
½ lžičky mletého zázvoru
1 lžička bezlepkové soj. omáčky
1 lžička medu
Jak na to:
Nejdříve připravíme květákovou rýži. Na lžíci oleje osmažíme nahrubo nastrouhaný
květák společně s mraženou zeleninou, cibulí a kapií. Osolíme,
opepříme.
Zhruba po 4 minutách vytvoříme uprostřed pánve důlek, kam
rozklepneme obě vejce.
Důkladně promícháme se zeleninou. Pozor, ať se
květák nerozvaří.
Hotovou směs dáme stranou a v jiné pánvi nyní připravíme
maso, které nakrájíme na malé kousky,
osolíme, opepříme. Na lžíci
oleje smažíme ze všech stran.
V průběhu zaprášíme mletou paprikou, zázvorem, po chvíli přidáme soj. omáčku a med.
Hotové kuřecí kousky smícháme s květákovou rýží. Ihned podáváme.
Kristina
To musí být zajímavá chuť :)).
OdpovědětVymazatAhoj, je to moc dobré. Vůbec to nepotřebuje klasickou přílohu. Díky za recept! Určitě se k němu budu vracet:o)
OdpovědětVymazatTenhle recept je absolutní pecka Týno!!! Děkuji za recept (;
OdpovědětVymazat:* :) též to miluju :)
Vymazat