Tohle je tak jednoduché, tak skvělé na chuť a žravé, že to ani nelze
popsat. V podstatě jde o stejný postup, jako když děláte halušky se
zelím, jen zaměníte noky za vařené brambory a flíčky. Původní recept
obsahuje maso v kombinaci se slaninou, já si to krapet změnila
a dala pouze slaninu. Vyzkoušejte. Budou vám rvát ruce :)
popsat. V podstatě jde o stejný postup, jako když děláte halušky se
zelím, jen zaměníte noky za vařené brambory a flíčky. Původní recept
obsahuje maso v kombinaci se slaninou, já si to krapet změnila
a dala pouze slaninu. Vyzkoušejte. Budou vám rvát ruce :)
Budete potřebovat:
1 cibuli
250-300 g slaniny
2 zavařovačky kysaného zelí
trochu moučkového cukru
cca 1 kg uvařených brambor
půl balení těstovinových flíčků
sůl, pepř, olej
Jak na to?
Na oleji osmahneme cibuli, jakmile začne hnědnout, vhodíme okapané
a studenou vodou propláchnuté zelí. Mírně zaprášíme cukrem do
požadované sladkosti. Raději méně, sladkost se rozloží až po chvíli
:-) Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho na pánvi
orestujeme.Vhodíme do zelí a smícháme. Asi po minutě vhodíme
uvařené brambory a těstoviny, které jsme si uvařili podle návodu.
Přidáme špetku pepře a smícháme. Podáváme teplé.
a studenou vodou propláchnuté zelí. Mírně zaprášíme cukrem do
požadované sladkosti. Raději méně, sladkost se rozloží až po chvíli
:-) Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho na pánvi
orestujeme.Vhodíme do zelí a smícháme. Asi po minutě vhodíme
uvařené brambory a těstoviny, které jsme si uvařili podle návodu.
Přidáme špetku pepře a smícháme. Podáváme teplé.
Dobrou chuť.
Kristina :-)
Fiha, tak toto vyzerá fakt lákavo - celkom by som si to aj dala. Vyskušam, nakolko už za posledné obdobie fakt neviem, čo varit :-D
OdpovědětVymazatTo chápu :) :D Člověk, jak je pořád doma, neví, co by už vařil. Já právě taky musela hledat inspiraci u druhých, už jsem byla s nápady úplně mimo :) Ať chutná :)
VymazatTohle vypadá moc dobře. :) Určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatDělám něco podobného v poslední době často, můžeme se toho užrat.
OdpovědětVymazat