Není salát jako salát. Tenhle patří mezi ty top. Ale je to na úkor času, který mu musíte při přípravě věnovat =) Každopádně je pak dokonalý výsledek zaručen a můžete jej mít na dva dny =)
Budete potřebovat:
hořčičná omáčka
4 lžíce oleje
1 lžíce (dijonské) hořčice
1-2 lžíce octa
2 lžičky cukru
petrželka
sůl, pepř
na salát
olej
bagetka
sůl, pepř
provensálské koření
2 vejce
3 plátky slaniny
500 g baby brambory
3 hrsti nakrájeného salátu
3 ředkvičky
1/2 červené cibule
1/2 červeného jablka
tvrdý sýr na strouhání
Jak na to?
1 • Do uzavíratelné sklenice dejte ingredience na zálivku, uzavřete a protřepejte.
2 • Brambory uvaříme v mírně osolené vodě i ve slupce, poté dáme vychladit. Zalijeme
lžící oleje, osolíme a dáme péct do trouby, dokud nezačne povrch zlátnout.
3 • Uvaříme vejce natvrdo. Slijeme, zprudka zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
4 • Bagetu nakrájíme na malé kousky, v misce smícháme se lžící oleje, osolíme, opepříme
a zasypeme provensálským kořením. Promícháme a dáme do trouby péct na 8-10 minut
rozprostřené na plechu s pečícím papírem.
5 • Do mísy nakrájíme salát, ředkvičky, nadrobno nasekanou červenou cibuli a nahrubo
nastrouhané jablko. Zalijeme polovinou zálivky a zamícháme. Přidáme vejce, krutonky,
osmaženou slaninu nakrájenou na kousky, brambory a lžící pocákáme zbytkem zálivky.
6 • Posypeme požadovaným množstvím nastrouhaného tvrdého sýru. Čím tvrdší, tím lépe!
Nechte si chutnat =)
Kristina
Žádné komentáře:
Okomentovat