Tenhle koláč je výtečný i tři dny. No vážně. Je jednoduchý, jelikož se všechny ingredience smíchají, plácne se to na plech a peče. Žádné piplání a skvělý výsledek zaručen. Můžete si jej připravit z poloviční verze, kterou vám se napíši, nebo můžete udělat více množství, tak pak stačí dávku zdvojnásobit. Jdeme na to.
V míse smíchejte:
1 hrnek celozrnné pšeničné mouky jemně mleté
1/2 hrnku třtinové cukru s vysokým podílem melasy
(takový cukr je tmavý skoro jako kafe,
(takový cukr je tmavý skoro jako kafe,
světlý třtinový cukr nekupuji, protože to
vyjde nastejno s klasickým řepným)
3/4 hrnku mléka (mandlové, kokosové, nebo jiné rostlinné)
1/2 balíčku prášku do pečiva bez fosfátů
1 bio vanilkový cukr
1 vejce
1 vrchovatá lžíce neslazeného kakaa
Pečte ve vymazaném plechu nebo v plechu vystlaném pečícím papírem.
Já peču tento klasicky na 175C asi 20 minut ☺ Kontroluji špejlí.
Dobrou chuť :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat