Low-carb omeleta s hříbkovým soté


Receptík je inspirovaný Zuzkou Light, dělala jsem jej včera a dneska zopakovala, protože je to naprosto výborné a syté :) Včera tedy pouze sobě a dnes už si pochutnával i přítel :) Výborné nejen pro milovníky low-carb stravování!!! 

Budete potřebovat na 2 porce:
2 vejce
1 smetanu (12%)
1 šálek nakrájených hříbků
1/2 střední cibule
2 plátky slaniny
1 šálek hotových kuřecích kousků
sůl, pepř, olej

Postup:
Smíchejte vejce a třetinu smetanu. Osolte, opepřete, prošlehejte. Polovinu směsi vlijte na lehce vymazanou pánev, přikryjte a smažte. Poté otočte a postup zopakujte i s druhou polovinou směsi.

Dejte omelety stranou a dejte do pánve na kousky nakrájenou slaninu. Osmažte a dejte stranou. Do výpeku dejte malé množství oleje, přidejte cibuli, hříbky, po asi 5 minutách také slaninu a hotové kouřecí kousky. Zalijte smetanou a vařte, dokud smetana krapet nezhoustne a nevypaří se. Směs by měla zůstat krémovitá. Poté dochuťte peppřem a solí, pokud je potřeba. 

Směs s hříbky a kuřetem rozdělte na omeletu a přehněte na polovinu.
A pak si nechte chutnat. Je to vynikající :)

Malá rada, udělejte klidně rovnou dvojité množství. 
Tyhle dvě porce jsou tak pro jednoho :-)






4 komentáře:

  1. Ježíši, SMETANA ??? No, fujky fuj !!! ... nééé, dělám si legraci (tedy pokud jsi tam nedala Emmu). Díky za tip, vyzkouším.
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D nejdříve mi nedošlo, co myslíš :D musela jsem Googlit :D

      Vymazat
  2. Kristý, už mám taky knihu Zuzky Light a právě čtu, moc super Martina Plzeň

    OdpovědětVymazat