Food Journal | Leden - Březen 2017


Zde najdete zápisky mých jídel z různých dnů během prvního čtvrtletí v roce 2017. Nejde o redukční jídelníček, i když může pro někoho být. Mějte tento food journal pouze jako inspiraci pokrmů, které byste mohli zařadit do svého jídelníčku, nemějte tento přístup jako striktní návod, že zrovna takto je to pro každého z nás správně. Není. Mějte vždy na paměti, že cest k jednomu cíli je hodně. Jsou si podobné, ale nikdy ne shodné =) Hodně štěstí.


  • 1. ledna 2017
    Svačina: Bílkovinný chléb, lučina, grep, med


  • 4. ledna 2017
    Svačina: cherry rajčatka, mozzarella


  • 6. ledna 2017
    Oběd: pekanová rýže s pomerančovým pyré
  • 16. ledna 2017
    Snídaně: večerní pečivo, máslo, krůtí šunka, okurka, ředkvičky.
    Večeře: Čočka na kari, volské oko, mrkev.
  • 18. ledna 2017
    Oběd: rýžové rolky plněné kuřecím masem, mrkví a jablky.
  • 19. ledna 2017
    Snídaně: večerní pečivo, máslo, krůtí šunka, okurka, ředkvičky
    Svačina dopoledne: hrst mandlí
    Oběd: teplá ovesná kaše - mix ovesných vloček a semínek zalité horkou vodou, kokosový olej, skořice, kokosová mouka, mandlová mouka, raw třtinový cukr, kiwi
    Svačina odpoledne: proteinová tyčinka, menší banán
    Večeře: osmažená cibulka, česnek a kari koření, rozmixované velké rajče, uvařená čočka, ocet, volské oko, mrkev


  • 21. ledna 2017
    Oběd: rýžové nudle s vepřovým masem.



  • 24. ledna 2017
    Oběd: Klasická poctivá čočková polévka s trochou pečiva.

  • 25. ledna 2017
    Oběd: Směs zeleniny a kuřecího masa. Maso děláno na kurkumě, kari a červené paprice.
    Svačina: košíčky s ovocem z mandlové mouky
  • 30. ledna 2017
    Večeře: Tuňák s bylinkami, light mozzarella, rajče, okurka, paprika.


  • 30. ledna 2017
    Svačina: ořechovo-mrkvový koláč



  • 2. února 2017
    Večeře. Na lžíci oleje osmahneme hříbky, zalijeme vajíčkem, osolíme, zasypeme mletým kmínem a natí z jarní cibulky. Přiklopit, ať se vajíčka "zatáhnou".
  • 3. února 2017
    Snídaně: Řecký jogurt Milko 5%, smíchat se lžičkou medu, zasypat skořicí, drobné ovoce a dvě lžíce domácího mandlového másla.  
  • 4. února 2017
    Oběd: mexické fazole.
  • 5. února 2017
    Snídaně: Palačinka ze dvou vajíček, jednoho banánu, lžičky kokosového oleje a trošky proteinu (příchuť jahoda/bílá čokoláda), topping neslazená šlehačka, lžička arašídového másla, neslazené kakao, kiwi, mango.
  • 15. února 2017
    Večeře: Špenát s bramborem a vajíčkem. 



  • 19. února 2017
    Snídaně: Jistá rychlovka, která zasytí na delší dobu, u mne to tak bylo. Řecký jogurt Milko 0%, skořice, lžička proteinu, poklást banány, vlašskými ořechy, ovesnými vločkami a zalít lžící medu. :)


  • 26. února 2017
    Oběd: Kuřecí sekaná s bramborem



  • 27. února 2017
    Snídaně: bílkovinný chlebík, lučina, šunka, plátky okurky a salátové koření.


  • 2. března 2017
    Oběd: brambory, pečená růžičková kapusta s vepřovým masem, červenou řepou a zeleninou

  • 4. března 2017
    Oběd: těstovinový salát z kuřecího masa, zeleniny, jablka a lískových oříšků.


  • 5. března 2017
    Večeře: salát (ledový salát, hroznové víno, rukola, mrkev, okurka, cibule, medová zálivka)



  • 8. března 2017
    Oběd: domácí bramboračka.


  • 17. března 2017
    Oběd: kuřecí kousky (sůl, mletý kmín, kurkuma, sladká mletá paprika), zvlášť směs mražené zeleniny dle vlastního výběru ve výpeku z kuřecích kousků, následně smíchat a přimíchat nesolené arašídy :)


  • 18. března 2017
    Večeře: Pečené kuřecí maso, zelenina (ledový salát, baby špenát, ředkvičky, insalatina, mangold) - přelít výpekem z kuřátka :)



  • 20. března 2017
    Snídaně: do dlaně ovesné vločky, bílý jogurt, půl banánu, jahody, třtinový cukr, kokosové máslo, přelité alkoholovou náplní z velikonočního vajíčka s příchutí whiskey :-)


  • 25. března 2017
    Oběd: rychlé těstoviny se šunkou a smetanou.
  • 30. března 2017
    Oběd: pečené maso, cuketová směs s omáčkou.


  • 31. března 2017
    Svačina: koláč s broskvemi a borůvkami
    Oběd: těstovinový salát se šunkou, paprikou, ananasem, cibulovou natí a domácí majonézou.

Žádné komentáře:

Okomentovat