Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Klasické (ne)chilli


Pokud jste milovníky jídel tzv. "z jednoho hrnce", mám pro vás naprosto skvělé chilli. Tedy spíše nechilli, jelikož i když já ostřejší miluji, doma se to u zbytku rodiny moc velkému zájmu netěší, takže pokud budete chtít udělat verzi tohoto jídla pikantnější, přidejte do směsi koření v receptu tolik chilli, kolik máte rádi :-)

Děti i přítel si tohle jídlo naservírovali s těstovinami, mně jako low-carb strávníkovi stačily 
sacharidy z rajčat a fazolí. A osobně si myslím, že je tohle jídlo skvělé jen tak bez nějaké 
další přílohy. Určitě vyzkoušejte, budete si chodit do hrnce pro další :)

Budete potřebovat:

2 lžíce oleje
1 střední cibuli
3 stroužky česneku
500 g mletého hovězího masa
1 plechovka červených fazolí
1 plechovka nakrájených rajčat
250 ml vody
70 g rajčatového protlaku

Na koření:

1 lžička mletého kmínu
1/4 lžičky kajenského pepře
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžíce třtinového cukru
1 lžička soli

Jak na to?

Do velkého hrnce na oleji krátce osmahni nasekanou cibulku a prolisovaný česnek.
Přidej maso a ze všech stran důkladně osmaž. Mezitím slij vodu z fazolí a smíchej v mističce koření. Následně dej k masu fazole, plechovku rajčat, vodu, protlak a všechno koření. Důkladně promíchej, přiveď k varu a pak nechej lehce pobublávat, dokud se většina tekutiny nevypaří. Trvá to zhruba 30 minut. 

Pak servírujte do misek nebo s přílohou na talíř :)

Dobrou chuť. 


3 komentáře: