Vítám tě na svém osobním blogu, který je tak trochu mým deníkem. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až "sem" - na místo, které je TADY a TEĎ :-) ♡♡♡

Vyzkoušeno: Jogurtový koláč s jahodami a rebarborou


Jelikož jsem měla rebarboru už dlouho schovanou a k tomu zůstalo pár jahod, rozhodla jsem se udělat rebarborový koláč s jahodami. Původně jsem chtěla kynuté těsto, ale pak jsem si říkala, že vyzkouším něco nového a hledala recepty někde jinde.

Vzpomněla jsem si na krásnou kuchařky od Coolinářky, kterou mám doma a snad náhoda tomu chtěla, že v knize skutečně byl recept na koláč s jahodami a rebarborou :) Nejdříve jsem se lekla, že je těsto jogurtové, ale jelikož autorce Svaťce věřím její fotky, koláč vypadal úchvatně a tak jsem se do něj pustila.

Už když jsme společně s Eliškou míchaly těsto, bylo jasný už od pohledu, že koláč dopadne skvěle. A také že ano. Upekla jsem jednu z nejbáječnějších dobrot, jaké se mi kdy v troubě povedly :-) Naprosto top koláč. Nadýchaný, vláčný, chuťově famózní a ona sladkokyselá rovnováha je v tomto teplém počasí naprosto dokonalá.

Vy si jej můžete upéct taky, jelikož Coolinářka má tento recept i na své webové stránce :)
Její knihu Testováno na rodině si můžete zakoupit zde.


2 komentáře:

  1. prečo si sa toho jogurtu zľakla? ja sa už roky snažím do každého cesta prepašovať buď jogurt, alebo acidko, kefír, podmáslí... takýmto koláčom sa nič nevyrovná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No protože se ještě žádný z jogurtu nepovedl :D Vždycky se to nějak zdrclo, ztuhlo, nedalo se to jíst... tenhle byl perfektní. Jinak z podmáslí mi také chutná :)

      Vymazat