Rýžová kaše


Občas je období, kdy máte neustále chuť na jednu a tu samou potravinu dokola. Stejně tak to mám já s rýží momentálně. V obchodě to došlo tak daleko, že jsem chtěla sáhnout po balíčku rýžové kaše, když jsem si říkala, co to blbnu, vrátila to zpátky a rozhodla se, že nejsem žádný vemeno a rýžovou kaši si můžu za zlomek ceny udělat doma sama. Když pak takovou věc doladíte ořechovým máslem, skořicí a medem, je to neskutečná ranní siesta :)

Pro přípravu doporučuji použít kulatozrnnou rýži, která zvládne absorbovat více vody a báječně se do přípravy nejenom ranní kaše hodí!

Budete potřebovat:

na 1 porci

50 g kulatozrnné rýže 
100 ml vody
100 ml mléka

Rýži vyperte v horké a pak studené vodě. Dejte vařit s vodou a pod pokličkou duste.
Pak přidejte mléko a ještě chvíli povařte do požadované konzistence. 
Dejte na hluboký talíř a ochuťte podle vlastního uvážení.

Já použila skořici, med, arašídové máslo a mražené lesní ovoce. Lze použít třeba kokosový nebo tmavý třtinový cukr, sušené ovoce, apod. 

Dobrou chuť :)

Kristina

Žádné komentáře:

Okomentovat