Kuřecí Shawarma s česnekovým dipem a salsou



Pokud máte něco krapet ostřejšího, tohle se vám bude zamlouvat. V opačném případě uberte na ingrediencích, které dělají tento salát poněkud pálivější :)

Budete potřebovat:

na kuře

šťávu z 1/2 citronu
1/4 šálku oleje
1 lžička mletého kmínu
1 lžička sladké mleté papriky
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky nového koření
špetka skořice
sůl
3 stroužky česneku
500 g kuřecích prsou nakrájené na větší proužky

na salsu

2 menší nakrájená rajčata
1 malou salátovou okurku
1/4 malé červené cibule
1 stroužek česneku
hrst nasekané petrželové natě
1/4 lžičky sušeného oregana
sůl, pepř
šťávu z 1/2 citronu

na dresink

1/2 šálku majonézy
2 lžíce citronové šťávy
sůl
2 stroužky česneku

Jak na to?

Do mikrotenového sáčku dáme nakrájené kuře a vlijeme do něj také všechny ingredience na zálivku. V sáčku pořádně vše promícháme a necháme v lednici marinovat minimálně 1 hodinu. Nejlépe přes noc.

Předehřejeme troubu na 200°C. Plech vysteleme papírem na pečení nebo vystříkáme olejem. Rozprostřeme na něj kuřecí kousky a zhruba 15 minut pečeme. Vyjmeme z trouby a nakrájíme na menší kousky tak akorát do salátu. V míse přikryjeme, ať zůstane maso teplé.

Všechny ingredience na salsu smícháme v míse a dáme stranou. Ingredience na dresink můžeme vhodit do mixéru, aby byl doslova hladký a jemný. Můžeme však tento krok přeskočit a potřebné věci jen smíchat. 

Nyní maso, salsu a dresink smícháme a zasypeme petrželovou natí.

Dobrou chuť :)



1 komentář: