Low carb makovec s borůvkami a kokosovým krémem



Na low carb stravování se těžko zvyká. Obzvláště tehdy, pokud je člověk zvyklý mlsat a navykl si na to, jak má sladká chuť "vypadat". Pokud při low carb pečení člověk nepoužívá náhradní sladidla, je pak sázka do loterie, zda mu low-carb buchty a koláče budou vůbec chutnat. Já osobně byla z tohoto nadšená. Inspirace je na netu hodně, já jsem dala dohromady makovec podle toho, co chutná mně a jak jsem chtěla, aby makovec dopadl.


Budete potřebovat:

100 g mletých ořechů
2 vrchovaté lžíce mletého máku
1 rozmixovaný banán
2 žloutky
sníh ze dvou bílků
(špetka soli nebo prášku do pečiva)

na krém

sklenice kokosového krému
1/2 kostky čerstvého sýru (např. malá balená Lučina)
borůvky

Jak na to? 

Ořechy, mák, banán, (prášek do pečiva) a žloutky dejte do misky. Vyšlehejte z bílků sníh a vmíchejte do zbytku. Dejte péct na 180 °C. Pekla jsem v malé míse na pečení, cca 20*20 cm.

Borůvky rozmixujte (mohou být mražené, které necháme povolit), a vmícháme do kokosového krému. Nekupujte kokosové mléko, bývá řidší (nebo použijte ztuhlou vrstvu, která se po vychlazení odděluje od mléka). Krém můžete a nemusíte smíchat s čerstvým sýrem a následně s borůvkami. 

Hotový a vychladlý makovec polijeme krémem a necháme několik hodin vychladit. 

Dobrou chuť :)




1 komentář: