Už jste vyzkoušeli ramen? A taky jste si mysleli, že se jedná o indické jídlo? Byla jsem dlouhé roky nevzdělaná =) A opravdu si myslela, že jde o symbolické jídlo pocházející z Indie. Své kořeny má ramen ale v Japonsku. Na své si zde přijdou hlavně ti, kteří mají rádi na talíři pestrost a bohatý zástup všech možných potravin =) Základem tohoto pokrmu je nudlový vývar, vejce a vepřové maso. Díky oblíbenosti si však našel v mnoha zemích zastoupení v podobě různých variant a je v podstatě na vás, jak si ramen připravíte. Já se nechala inspirovat u @chefkoudy jednou z takových variant a bylo to prostě boží!
Na 1 porci budete potřebovat:
nudle
1 instantní nudle
1 lžička sojové omáčky
na kuřecí řízek
1 kuřecí řízek
1/2 hrnku mouky
1/2 hrnku vody
1/4 lžičky sladké mleté papriky
1/4 lžičky sušeného česneku
špetka soli
strouhanka
olej
ostatní
1 vejce uvařené natvrdo
jarní cibulku
ředkvičky
drobná semínka (sezam, len, apod.)
Jak na to?
Do mísy dejte pouze koření z balení nudlí, lžičku sojové omáčky, nudle a zalijte vodou.
Vejce uavříme cca 7-8 minut a prudce zchladíme. Zbavíme skořápky a rozkrojíme napůl.
V misce smícháme mouku, olej, koření, v těstíčku vykoupeme kuřecí řízek, obalíme ve
strouhance a po obou stranách osmažíme na oleji. Poté nakrájíme na plátky.
Ředkvičky i cibulku nakrájíme na drobná kolečka. V míse s vývarem a nudlemi postupně
dokola rozprostřeme rozkrojené vejce, řízek na plátky, zeleninu a zasypeme semínky.
Dobrou chuť =)
Kristina
Žádné komentáře:
Okomentovat