Opravdu moc se těším na to, až mne nějaký recept od Zuzky Light zklame. Nebo nezklame? :-)
Tohle je další z řady receptů, které jsem od ní zkoušela a opět jsem naprosto ohromena. Zuzka
tyto chleby ještě zapékala s mozzarellou, česnekem a rozmarýnem, ale já je chtěla mít připravené
i na to, abych je mohla jíst na jakýkoli způsob.
Jsou ohromně vláčné, voní strašně, jsou chutné a opravdu mají vnitřek jako když rozlomíte chléb.
Dělala jsem z poloviční dávky a vyšly fantasticky. Pokud chcete snížit množství sacharidů ve stravě,
zde máte možnost :) a ještě si pochutnáte :)
Jak jsem zmínila, chléb je možno ještě dalších 10 minut zapéct třeba s posypaným sýrem a dalším
kořením, slaninou a s čímkoli vás napadne :)
Budete potřebovat:
3/4 šálku mandlové mouky
1 lžíci kokosové mouky
2 bílky
1 lžíci oleje
50 ml teplé vody
1 lžičku nadrobeného droždí
1 lžička medu
1/2 šálku nastrouhané mozzarelly (45%)
špetku soli
1 lžičku prášku do pečivu
1/4 lžičky (i méně) sušeného česneku
Jak na to?
Předehřejte troubu na 200 °C.
V misce smíchejte vodu, droždí a med a dejte stranou.
V míse smíchejte mandlovou mouku, kokos, česnek, sůl a prášek do pečiva.
Přidejte vodovou směs s droždím, olej, ušlehané bílky, sýr a vymíchejte vařečkou těsto.
Plech vystelte pečícím papírem a vytvořte na něm 4 bochánky.
Rozlezou se do stran, tak je moc neplácejte :)
Dejte péct na 15 minut a nechte vychladnout při pokojové teplotě.
A pak dejte vědět, zda vám chutnalo stejně jako mně :)
K.
Určitě vyzkouším ! :)
OdpovědětVymazatKIND TO YOURSELF
Wow, the bread looks so attractive and delicious, maybe I can eat it instead for rice for lunch. Thanks for sharing the recipe, I will try to make it.
OdpovědětVymazatdriving directions
Tak toto musím vyskúšať :). Zuzkine recepty ma ešte nesklamali, ale ak mám byť úprimná, pre mňa sú vždy "trefa do čierneho" recepty ktoré pridávaš ty. Mám rada našu (či už českú, či slovenskú) kuchyňu a tiež bežne dostupné suroviny.
OdpovědětVymazatProboha, má to být low carb, tak proč do toho cpete med?!
OdpovědětVymazatProboha, tak si tam tu lžičku medu necpěte, pokud vám tam vadí.
VymazatTen med je tam hadam kvuli drozdi(kvasku), pane "prijemny"...��
OdpovědětVymazat